powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ταυτοποιήθηκαν 8 χούλιγκαν του Ολυμπιακού για τον Απριλιανό εμφύλιο

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 8 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή της 3ης Απριλίου 2024 έξω από το Καραϊσκάκη, πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού-Άρη.

Αφορά στο επεισόδιο μεταξύ αντιπάλων πλευρών χούλιγκαν του Ολυμπιακού για το ποιοι σύνδεσμοι θα ήταν αυτοί που στην ουσία θα είχαν τα πρωτεία στους οργανωμένους, άρα και στον έλεγχο του γηπέδου και των γύρω επιχειρήσεων. Τότε είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου τρία άτομα.

Ένα από τα πρόσωπα που ταυτοποιήθηκε είναι ο 35χρονος Β.Δ. που είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς συμμετείχε σε σπείρα μπράβων που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συμμετείχαν έναντι αμοιβής και σε επεισόδια σε γήπεδα.

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, διακριβώθηκε η εμπλοκή των οκτώ ατόμων στο περιστατικό ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε ο ρόλος καθενός στη συμπλοκή. Το συμπληρωματικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.

Οι συγκεκριμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν δώσει ραντεβού, φορώντας κουκούλες full face και κρατώντας μαχαίρια και στυλιάρια, έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη.