powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κραχ και στο ποδόσφαιρο;

Ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, παραδέχεται πως ούτε οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ δεν γίνεται να μην προσβληθούν από την οικονομική κρίση που χτυπά τον πλανήτη.

Η ΟΥΕΦΑ έχει γνωστοποιήσει πως αναζητεί για να αντιμετωπίσει συλλόγους που στηρίζονται σε δάνεια, ενώ η οικονομική κρίση απειλεί και το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ακόμη και φήμες για αποκλεισμό ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

"Κανείς δεν είναι εξασφαλισμένος από την οικονομική κρίση, ούτε το ποδόσφαιρο", τονίζει ο Μπρους Μπακ. "Εκτιμώ πως κανένας σύλλογος δεν έχει επιρρεαστεί ακόμη, αλλά όλοι θα αρχίσουν να το... νιώθουν πολύ σύντομα".

"Θα έχουμε προβλήματα στην μπουτίκ της ομάδας και στα εισιτήρια διαρκείας. Η οικονομική κρίση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και όλοι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, αργά ή γρήγορα, ακόμη μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς".

"Αν σκεφτούμε ότι τα έσοδα θα μειωθούν, τότε θα πρέπει να κοιτάξουμε και τα έξοδα, υπάρχουν τομείς που μπορούμε να μειώσουμε και είναι κάτι το όποιο κάνουμε ήδη".

Η ΟΥΕΦΑ προσπαθεί να αντιμετωπίσει συλλόγους που υποφέρουν κάτω από το βάρος των δανείων και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Τέιλορ, αναφέρει: "Αυτή είναι μια προσπάθεια να βρούμε καλύτερη οικονομική σταθερότητα, ενώ οι τράπεζες καταρρέουν".

"Οι τράπεζες μπορεί να εγγυούνται και να δώσουν τα χρήματα των καταθέσεων, αλλά δεν πρόκειται να δώσουν αποζημίωση και στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Δεν θα σταματήσουμε πουθενά και αν χρειαστεί θα αποκλείσουμε και ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι τώρα. Θα υπάρχουν μορφές επικοινωνίας, θα υπάρχουν προειδοποιήσεις και εν συνεχεία επιπλήξεις πριν φτάσουμε στο να αποκλείσουμε κάποιον, κάτι που είναι πολύ πιθανόν. Δεν θα γίνει μέσα σε μία νύχτα, ούτε την επόμενη χρονιά, αλλά είναι η έσχατη λύση".
ΠΗΓΗ: Sport24.gr