powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Λατρεύουμε την...αναξιοπιστία!

Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα... πορίσματα της δημοσκόπησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο την οποία πραγματοποίησε η εταιρία GPO για λογαριασμό της εβδομαδιαίας free press αθλητικής εφημερίδας "Ole". Eνα ποδόσφαιρο που όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δεν το εμπιστευόμαστε, αλλά το... αγαπάμε!

Εθνος... ποδοσφαιρόφιλον!
Το ποδόσφαιρο είναι και στην Ελλάδα ο "βασιλιάς των σπορ", καθώς ένα ποσοστό 53,7% των ανδρών και ένα 46,3% των γυναικών ασχολούνται με τη 'στρογγυλή θεά". Ηλιακά τη μεγαλύτερη απήχηση έχει στις ηλικίες 35-44 με 22%, ενώ όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο όσοι έχουν ανώτερη/ανώτατη μόρφωση ασχολούνται σε ποσοστό 44,5%.

Αναξιόπιστο, αλλά... αγαπητό
Κατ` αρχάς, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η δυσπιστία των ελλήνων φιλάθλων για το προϊόν που λέγεται "ελληνικό πρωτάθλημα", καθώς περίπου 3 στους 4 φιλάθλους θεωρούν πως τόσο το πρωτάθλημα, όσο και η ελληνική διαιτησία είναι από "λίγο - ως καθόλου" αξιόπιστα...

Θρύλε, θέε μου...
Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε δημοφιλέστερος σύλλογος με ποσοστό 30,9% με βάση το φύλο και την ηλικία, ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός (26,7%), η ΑΕΚ (13%) και τέταρτος στις συλλογικές προτιμήσεις είναι ο ΠΑΟΚ (11,4%).



Θεσσαλονίκη σημαίνει... ΠΑΟΚ!

Με βάση την περιοχή κατοικίας επιβεβαιώθηκε η κυριαρχία του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου πάνω από τους μισούς φιλάθλους (52,7%) υποστηρίζουν τον Δικέφαλο του Βορρά! Ο Αρης είναι στη δεύτερη θέση με 18%, ο Παναθηναϊκός τρίτος (!) με 11%, ο Ηρακλής τέταρτος με 8,2% και τελευταίος ο Ολυμπιακός με 6,8%.

Κόκκινος ο τίτλος!
Στα επί μέρους ποδοσφαιρικά, στην... παράσταση νίκης για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε "πρωταθλητής" με ποσοστό 63,4% και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 20,1%. Σχεδόν ίδιο είναι το ποσοστό για την 3η ΑΕΚ (3,5%) και τον τέταρτο ΠΑΟΚ (3,4%).

Ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά 75,5% είναι "πολύ και αρκετά" ευχαριστημένοι από τη διοίκηση της ομάδας, ενώ ο "πολυμετοχικός" Παναθηναϊκός, αναφορικά με την ικανοποίηση των οπαδών του από τη νέα διοίκηση, μόλις... ξεπερνάει τη βάση, αφού μόνο το 53% είναι "πολύ και αρκετά" ευχαριστημένοι.
"Ψήφο εμπιστοσύνης" πήρε και η διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με ποσοστό 70,5%, ενώ στην ΑΕΚ το 50,6% των οπαδών της δήλωσε "λίγο και καθόλου" ικανοποιημένο με τη διοίκηση Νικολαΐδη.

Vamos... Ερνέστο
Αντίστοιχα, οι φίλοι των ερυθρολεύκων κατά ποσοστό 72,6% είναι "πολύ και αρκετά" ευχαριστημένοι από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ ο Τεν Κάτε έχει χάσει πόντους, αφού το 52% των οπαδών του τριφυλλιού είναι "λίγο και καθόλου" ευχαριστημένοι μαζί του...

Ποιος Ζιλμπέρτο;
Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι μόλις 4ος στην ερώτηση για το "ποιοι είναι οι πέντε καλύτεροι ξένοι ποδοσφαιριστές του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι τώρα", καθώς την πρώτη τριάδα καταλαμβάνουν κατά σειρά προτίμησης οι Ντιόγκο, Κοβάσεβιτς και Γκαλέτι.

"Καρα", "Σαλπι" και ο ωραίος... Αντώνης!
Μπορεί ο Ολυμπιακός να χρίζεται φαβορί για τον τίτλο, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τους... καλύτερους έλληνες παίκτες σύμφωνα με τους φιλάθλους, καθώς 1ος και 2ος, αντίστοιχα, στις προτιμήσεις τους είναι οι Σαλπιγγίδης και Καραγκούνης και ακολουθούν οι Κυργιάκος και Νικοπολίδης. Ειδικά στις γυναίκες, πάντως, πρώτος στις προτιμήσεις ήρθε ο Αντώνης Νικοπολίδης με ποσοστό 20,5%!

Στον πολυμετοχικό λέμε... ναι!
Ο "πολυμετοχικός" Παναθηναϊκός έχει απήχηση στο σύνολο του κόσμου, καθώς το 63,4% των φιλάθλων πανελλαδικά έχει "θετική-μάλλον θετική" άποψη, ποσοστό που φτάνει το 85,2%, μόνο από τους φίλους των πρασίνων.

Ούτε Ντέμη, ούτε Μελισσανίδη!
Ενδιαφέρουσα είναι και η στάση των φιλάθλων απέναντι στον Ντέμη Νικολαΐδη. Συγκεκριμένα, το φίλαθλο κοινό είναι σχεδόν διχασμένο αναφορικά με την απόφαση του Νικολαΐδη να αποχωρήσει από την προεδρία της Ενωσης τον Μαϊο του 2009. Το 43,9% πιστεύει οτι "ναι-μάλλον ναι" πήρε τη σωστή απόφαση, ενώ ένα 46,3% θεωρεί πως η απόφαση του είναι λανθασμένη...

Για τη "μετά-Νικολαΐδη" εποχή το 68% των φιλάθλων και 75% των οπαδών της Ενωσης θεωρεί οτι η ΑΕΚ πρέπει να ακολουθήσει το πολυμετοχικό μοντέλο, ενώ όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, η πλειοψηφία (71,7%) απάντησε "Δεν ξέρω-δεν απαντώ"! Τη λύση Μελισσανίδη προτίμησε πάντως μόλις ένα 31,8% των ερωτηθέντων φίλων της Ενωσης...

Ο πρωθυπουργός και ο τραγουδιστής
Στην ερώτηση «πείτε μου πέντε έλληνες πολιτικούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τους συμπαθείτε περισσότερο», ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ήρθε πρώτος με 12%., ενώ στους καλλιτέχνες πρώτευσε ο Αντώνης Ρέμος με 21,4%.

Πάει με όλα ο... ΛΑ.Ο.Σ
Τέλος, στην ερώτηση «τι κόμμα ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές», εντύπωση προκάλεσε το ποσοστό του ΛΑ.ΟΣ το οποίο ψήφισαν ένα 25% των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και το 20% των οπαδών του ΠΑΟΚ... Στον Ολυμπιακό πρώτευσε το ΠΑΣΟΚ με 38,7%. Εντυπωσιακό και το γεγονός πως η πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού, συγκεκριμένα το 31,1% ψήφισε... ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Οσον αφορά στο ΚΚΕ, έχει τους περισσότερους ψηφοφόρους στον Ολυμπιακό σε ποσοστό 29,7%, αλλά ως πρώτο κόμμα το βρίσκουμε στον ΠΑΟΚ με 18,9%.

* Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διήμερο 11-12/10 σε πανελλαδικό επίπεδο και σε δείγμα 1000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων με χρήση ερωτηματολογίου. Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να τη διαβάσετε στην εβδομαδιαία free press αθλητική εφημερίδα "Ole" που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή (17/10).