powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: «Υπάρχουν κρυφές χρηματοδοτήσεις από κάποιες ομάδες σε άλλες»

Ο πρόεδρος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου και υποψήφιος πρόεδρος της Λίγκας που απέσυρε όμως την υποψηφιότητά του την ύστατη ώρα των εκλογών, μίλησε στη "Δίκη στο Open" για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Υπήρχε μια δέσμευση να κάνουμε κάτι για τις μικρές ομάδες και να κάνουμε κάτι για την κεντρική διαχείριση. Απέσυρα την υποψηφιότητά μου επειδή δεν θα με ψήφιζαν. Πρέπει να μας ενώνουν τα προβλήματά μας και αν δεν το καταλάβουμε εμείς οι μικροί, θα πηγαίνουμε όλο και πιο πίσω. Θα κάνει πολύ καιρό να έρθει αυτό που θέλουμε. Δεν πικράθηκα και μάλιστα πίστευα από την αρχή ότι δε θα γίνει και επαληθεύτηκα. Πριν την υποψηφιότητα Μαρινάκη, είχα επιφυλάξεις».

Για το αν τι απαντά σε όσους λένε ότι ήταν υποψηφιότητα του Μελισσανίδη:

«Πρώτα απ’ όλα να πω περαστικά στο Δημήτρη τον Μελισσανίδη, το έχω περάσει αυτό και ξέρω. Το αν κάποιος είναι εξαρτημένος, το δείχνει η ιστορία, οι πωλήσεις. Από τις κινήσεις του καθένα φαίνεται. Η Λαμία είναι μια αδέσμευτη ομάδα, σχέσεις έχω και μιλάω με τον Μελισσανίδη, τον Σαββίδη, τον Μαρινάκη αν χρειαστεί, αλλά δεν έχω δεσμεύσεις».

Για τις κινήσεις Μαρινάκη:

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα της ΕΠΟ. Αν ο Μαρινάκης καταφέρει αυτό που κανείς δεν κατάφερε τόσα χρόνια, θα είμαι πρώτος που θα τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Δεν γνωρίζω αν έγινε κάποια συναλλαγή Μαρινάκη με τους προέδρους που τον ψήφισαν. Είχαμε μείνει πολύ λίγοι, σημασία έχει ότι η εκλογή θα χανόταν. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δύο ομάδες με την ανακοίνωση Μαρινάκη δεν σήκωναν καν το τηλέφωνο. Χάθηκαν. Δύο ομάδες έγιναν καπνός από την πρώτη στιγμή. Μαζευτήκαμε οκτώ πρόεδροι για να διεκδικήσουμε αυτό που προσπαθούμε τόσα χρόνια. Αν θέλει να αφήσει κάτι καλό ο κ. Μαρινάκης, ας το κάνει. Είπε ότι ήταν από τους πρωτοστάτες του τηλεοπτικού και το 2011. Πιστεύω ότι ίσως κάνει κάποια οικονομική θυσία για να επιτευχθεί η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θυμάστε ότι πέρυσι ομάδες δεν είχαμε τηλεοπτικό και είχαμε βγει στη ζητιανιά και αν δεν ερχόταν ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ μαζί μας, να μας στηρίξουν, οι 5 ομάδες θα ζητιάνευαν ακόμη. Δυστυχώς κάποιες ομάδες παίρνουν τις χορηγίες που τους δίνουν άλλες ομάδες και παίκτες δανεικούς. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, είναι σαν κρυφές χρηματοδοτήσεις»