powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μπέος: «Πίνω καφέ, ελάτε να με συλλάβετε»

Αμεση ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Μπέου στην κίνηση του Αλέξη Κούγια να καταθέσει μήνυση εναντίον του και να γνωστοποιήσει ότι καταζητείται τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

«Όλα τα μέλη του Δ.Σ. πίνουμε καφέ στην πλατεία Ελευθερίας, στο καφέ Λυμπερτά. Θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έρθουν να μας συλλάβουν από μία μήνυση ενός έκπτωτου και ανυπόστατου-μυθομανή και να μας ασκηθεί διαδικασία αυτοφώρου. Ούτε έμποροι ναρκωτικών είμαστε ούτε εγκληματίες. Αν κρίνει δικαιοσύνη ότι πρέπει να συλληφθούμε, εδώ είμαστε», τόνισε στην εκπομπή «Δίκη» του Blue Sky.

Και πρόσθεσε, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Κούγια: «Ο κ. Κούγιας δεν είναι καν πρόεδρος της Παναχαϊκής, είναι έκπτωτος γιατί όλα αυτά που είπε τα έκριναν οι αρμόδιοι αθλητικοί δικαστές ανυπόστατα. Του επέβαλλαν ποινή 5 μηνών στέρησης από όλα τα αξιώματα. Είναι έκπτωτος.
Αύριο θα βγάλω ανακοίνωση ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και θα πω στις ομάδες που έχουν πρόβλημα με τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες να κάνουν ό,τι έκανε και ο κ. Κούγιας. Τι έκανε ως έγκριτος νομικός; Σκαρφίστηκε τερτίπια μήπως και ξεφύγει, αλλά δεν μπορεί, γιατί υπάρχει αντικειμενική ευθύνη. Έκανε μήνυση κατά του λογιστή της Παναχαϊκής, του κ. Χρυσικόπουλου, που ήταν διευθύνων σύμβουλος ως τώρα και θεωρεί ότι έχει γίνει δολιοφθορά και θα πάει σε δικαστήριο.
Το δικαστήριο θα κρίνει αν είναι ένοχος ή αθώος.
Όμως είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Με τη λογική του, καλώ όλες τις ομάδες που έχουν πρόβλημα να καταθέσουν μήνυση κατά ενός υπαλλήλου τους. Η ομάδα δεν έχει αντικειμενική ευθύνη όταν χρησιμοποιεί πλαστή φορολογική ενημερότητα; Εχει.
Τα παραμύθια της χαλιμάς που λέει ότι πλήρωσε τόσα λεφτά δεν ισχύουν, καθώς το δημόσιο δεν παίρνει λεφτά αλλά επιταγές».
Τέλος, επανέλαβε αυτό που έγραψε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: «Αν τον έδειρε η γυναίκα του και βγήκε στο Λαζόπουλο, είναι γιατί θέλει να έχει δημοσιότητα. Επίτηδες το κάνει. Γιατί απορείτε, πρώτη φορά είναι;»