powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μια γυναίκα που δεν ήξερε ποδόσφαιρo

Προ δεκαετίας, όταν κατεδαφίζονταν με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις η παράγκα Νο1, ο ανακριτής που διερευνούσε την υπόθεση έκανε δύο ολόκληρα χρόνια να με καλέσει και ας ήμουν ο πρώτος μάρτυρας της υπόθεσης.

Η υπόθεση στο ένα σκέλος παραγράφηκε και στο άλλο αρχειοθετήθηκε.

Οταν βγήκαν στο φως τα πρώτα στοιχεία για την παράγκα Νο2, η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Πόπη Παπανδρέου, με κάλεσε -πάλι ως πρώτο μάρτυρα- και σκέφτηκα ότι θα γίνω θεατής στο ίδιο έργο.

Η δικαιολογημένη προκατάληψή μου επιτάθηκε έχοντας απέναντι μου μια νέα γυναίκα που ήξερε ελάχιστα πράγματα από ποδόσφαιρο.

 Της το είπα. Οπως και τις ενστάσεις μου για τον ρόλο της πολιτικής και της δικαστικής εξουσίας σε αυτές τις δυσώδεις ιστορίες.

 Μου φάνηκε αποφασισμένη και -κυρίως- πολύ ικανή.

Το απέδειξε με την επισταμένη έρευνα κσι τα στοιχεία που συγκέντρωσε σε συνεργασία με την UEFA, τον ΟΠΑΠ και την ΕΥΠ.

  Η κρατική μηχανή όταν θέλει, μπορεί.

 Αρκεί να μην χρησιμοποιήσει την υπόθεση ως μία επικοινωνιακή φυγή από τα σημαντικά πολιτικά-κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

 Γιατί η τοποθέτηση Γερουλάνου στη Βουλή, δεν μας έπεισε περί του αντιθέτου.

 "Λέγαμε που πήγαν τα λεφτά. Να, που πήγαν τα λεφτά", αναφώνησε ο υπουργός Πολιτισμού, ξεχνώντας την εποχή της αμηχανίας του, όταν προ τετραμήνου αποκαλύπτονταν η παράγκα Νο2. Ξεχνώντας και τις επικρίσεις του για δήθεν καθυστερημένη εισαγγελική έρευνα

 Οσο για τους ενδεχόμενους υποβιβασμούς ομάδων, τους προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ.

 Αρκεί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ο Σ.Πιλάβιος και να μην επιδείξει την αβελτηρία που τον διακρίνει σε τέτοιες υποθέσεις.