powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο κόσμος ξαναερωτεύεται την Εθνική»

Για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ και πώς κατάφεραν οι διεθνείς μας να διαχειριστούν αυτή την σοκαριστική κατάσταση και να πάρουν δύο μεγάλες νίκες απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία, μίλησε στη «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Μεταξύ άλλων είπε:

Το έχω βιώσει αυτό όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ, καθώς είχε χάσει τη ζωή του ο Παναγιώτης Κατσούρης. Είναι σοκαριστική η απώλεια ενός ανθρώπου. Σε λιγότερο από 24 ώρες οι διεθνείς μας έπρεπε να διαχειριστούν το χειρότερο πράγμα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Γιατί τα παιδιά αυτά με τον Γιώργο έκαναν προπονήσεις μαζί, αγωνιζόντουσαν μαζί, ήταν στα δωμάτια μαζί και γενικώς περνούσαν τις περισσότερες ώρες της ημέρας μαζί. Και κατάφεραν να αγγίξουν το τέλειο στο αγωνιστικό κομμάτι και να πάρουν ένα τεράστιο διπλό στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Αγγλία. Η εικόνα που μας μεταφέρθηκε ήταν άκρως συγκινητική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλο το τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Στα δύο παιχνίδια με Αγγλία και Ιρλανδία τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον συμπαίκτη τους. Πιστεύω, ότι θα έρθουν κι άλλες μεγάλες νίκες στο μέλλον. Όταν έχεις παιχνίδια συνεχόμενα μπορείς να ξεπεράσεις καταστάσεις, αλλά σαν αυτό με τον θάνατο του Μπάλντοκ είναι πολύ δύσκολο.

Τα σημάδια βελτίωσης της Εθνικής μας φαίνονται στα αποτελέσματα. Με το μυαλό στον Μπάλντοκ οι διεθνείς μας θα πετύχουν ακόμα περισσότερα πράγματα. Το σκορ στο Γουέμπλεϊ μας αδικεί βάση της εικόνας που είχαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σε καμία περίπτωση το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την Αγγλία δεν είναι εύκολο και δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε φαβορί.

Η Εθνική θα πρέπει να έχει διάρκεια και πιστεύω ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει και θα την ερωτευτεί ξανά. Πάντα τα καλά αποτελέσματα προσελκύουν τον κόσμο. Οι διεθνείς μας θα κουβαλούν πάντα μέσα τους τον Μπάλντοκ. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας προπονητής που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και ήμουν σίγουρος ότι θα οδηγήσει την Εθνική σε επιτυχίες. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Σάντος