powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΧΡ.ΠΡΙΤΣΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ψέματα και υπερβολές όσα ακούγονται»

Ο Χρήστος Πρίτσας, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Κηφισιάς, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για την εμπλοκή του ονόματός του στην πολύκροτη υπόθεση φορολογικής απάτης που εντόπισε η Αρχή Κατσπλέμησης Μαύρου Χρήματος και την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ήταν δική μου επιθυμία να βγω στην εκπομπή για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Εκτιμώ τη δουλειά σας, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορώ να παραμείνω σε ολόκληρη την εκπομπή» είπε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών:

«Από τις 25 εταιρείες που είμαι ιδιοκτήτης και διαχειριστής, μία τεχνική εταιρεία 33 ετών ελέγχεται από τις φορολογικές Αρχές. Είναι ψέματα και υπερβολές όσα ακούγονται. Όσοι έχουν ενασχόληση με το ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν τι περνάω και πόσο εύκολοι στόχοι γινόμαστε σε μία εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας». Για την υπόθεση σημείωσε: «Βγήκε μία διάταξη με 142 ονόματα, που είναι ιδιοκτήτες 142 εταιρειών.

Το όνομά μου είναι γνωστό από την ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο και μετά ο καθένας έπλασε την ιστορία του. Ξαναλέω, δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί από μία εταιρεία μου, όχι όλοι οι λογαριασμοί μου. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Από τις υπόλοιπες εταιρείες εγώ δε γνωρίζω κανέναν, μόνο με έναν, δύο είχα νόμιμες συναλλαγές.

Από το ποδόσφαιρο έχω πάρει ελάχιστες χαρές και πολλές λύπες. Απόφαση μου ήταν να μιλήσω γι' αυτό μόνο με τους συνεργάτες μου, αλλά επειδή την εκπομπή σας την παρακολουθώ από παιδάκι και επειδή το ποδόσφαιρο ευθύνεται που έγινε γνωστό το όνομά μου, βγήκα στη δική σας εκπομπή».