powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Τα έσοδα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Η "Δίκη στον ΣΚΑΪ" απκκάλυψε ότι η χρηματοδότηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, περιγράφεται στη σχετική δικογραφία. Μάλιστα αποτυπώνεται και η εργασιακή τους σχέση με το Δήμο Πειραιά, όπου δήμαρχος είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μόραλης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα μέλη της εγκληματικης οργάνωσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης. Οταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις.

Στη δικογραφία επισημαίνεται ότι "αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν  προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός".