powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Επεισόδια με 7 τραυματίες στο Κερατσίνι

Επτά τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας ηλικιωμένος στο πρόσωπο, δύο μικρά παιδιά στο κεφάλι, ένας με σπασμένο χέρι κι ένας με χτυπήματα στα πόδια, είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν το απόγευμα στις εξέδρες του γηπέδου “Π.Σαλπέας” του Κερατσινίου, κατά τη διάρκεια του πειραϊκού ντέρμπι μεταξύ Κερατσινίου και Προοδευτικής για το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.
Τα επεισόδια πήραν μεγάλη έκταση και είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Όλα ξεκίνησαν, περίπου ένα τέταρτο πριν τη λήξη του αγώνα, όταν 15-20 χούλιγκαν , κρατώντας φτυάρια, κοντάρια, σιδερολοστούς, τσεκούρια, κατευθύνθηκαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οργανωμένοι οπαδοί της Προοδευτικής. Ακολούθησε πανικός, με άγριες συμπλοκές, ξύλο και τραυματισμούς οπαδών αλλά και μικρών παιδιών που έντρομα έτρεχαν για να σωθούν. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, οι χούλιγκαν εκτόξευσαν φωτοβολίδες, πέτρες, και ό,τι άλλο αντικείμενο κρατούσαν στα χέρια τους. Φίλαθλοι αιμόφυρτοι έτρεχαν να σωθούν, οι συμπλοκές συνεχίζονταν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο καθυστέρησε να επέμβει. Το παιχνίδι διακόπηκε και συνεχίστηκε ύστερα από 25 λεπτά.
Εκτός από τους τραυματίες, κινδύνεψε από το μένος των χούλιγκαν μια έγκυος γυναίκα, ενώ ο διοικητικός παράγοντας της Προοδευτικής, Δημήτρης Καλούδης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οπαδοί της Προοδευτικής συνέλαβαν έναν εκ των πρωτεργατών της επίθεσης, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες επιτέθηκε με το φτυάρι κατά των φιλάθλων. Ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία, η οποία μετά το τέλος του αγώνα τον οδήγησε στον εισαγγελέα. Μαινόμενοι οπαδοί της Προοδευτικής, την ώρα που επιβιβαζόταν ο χούλιγκαν στο περιπολικό, όρμηξαν να τον λιντσάρουν.
Πριν τον αγώνα, οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Προοδευτικής που έρχονταν από τον Κορυδαλλό, συνεπλάκησαν με οργανωμένους φιλάθλους του Ιωνικού στην Πλατεία Σπάθα.
ΠΗΓΗ: e-net