powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το λάθος του κ.Μπιτσαξή

Του Στράτου Σεφτελή

Είναι σεμνός άνθρωπος ο νέος ΓΓΑ. Και στην πιάτσα έχει όνομα πλήρως καταρτισμένου νομικού, αλλά και ηθικού ανθρώπου.
Ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, όμως, βρέθηκε να κάνει κουμάντο σε έναν κρισιμότατο χώρο, για τον οποίο έχει ομολογήσει ότι δεν τον γνωρίζει... Αρα αυτομάτως η κυβέρνηση χαμήλωσε δραματικά, με αυτήν την επιλογή της, τις φιλοδοξίες της για μεγάλες ρήξεις και εκ βάθρων αλλαγές, για τις οποίες καίγεται ο πολύπαθος χώρος. Ενας χώρος όπου «παίζουν» τεράστια οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οπου το κάθε μορφής έγκλημα συναντά το πάθος του Ελληνα για την ομάδα και τον χειραγωγεί. Οπου ο τζόγος, αρκετές φορές στημένος, ρημάζει και την τσέπη του φιλάθλου. Οπου εκτρέφονται οι επόμενες γενιές των λαμόγιων. Ενας χώρος όπου γαλουχούνται οι νεοσύλλεκτοι των αδίστακτων ομάδων βίας των πόλεών μας. Οπου συστήνονται «στρατοί» από άβουλους εφήβους, με «αντιμισθία» τη «δόση» ή την ψευδαίσθηση της συμμετοχής στα κοινά.
Οπου οι περισσότερες Ομοσπονδίες «φωνάζουν» για άμεση παρέμβαση εισαγγελέα... Οπου οι αθλητές μαθαίνουν να ξεπουλάνε ό,τι έχουν και δεν έχουν για τη νίκη και την είσπραξη του «κινήτρου». Πού να τα βγάλει πέρα μέσα σε όλα αυτά ο αξιοπρεπέστατος Π. Μπιτσαξής; Και κάνει το ένα σφάλμα μετά το άλλο. Οπως με τα «στημένα». Πήγε στο γραφείο του ο Σ. Πιλάβιος και του άφησε τη βόμβα με τα στημένα.
Η απάντηση του κ. Μπιτσαξή έπρεπε να είναι: «Η ΕΠΟ είναι αυτοδιοίκητη. Αρα φεύγεις και μέχρι τις 15 Γενάρη μου κοινοποιείς τις ποινές που έχεις επιβάλει, διαφορετικά σε στέλνω για παράβαση καθήκοντος». Για να τα κάνεις όμως αυτά πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει ΕΠΟ. Οτι ΕΠΟ σημαίνει η κορυφή ενός παγόβουνου, που ευθύνεται για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου μας...
ΠΗΓΗ: Εθνοσπορ