powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Τι έχει το έρημο και κλείνει;

Toυ Τζούλιου Συναδινού

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως μας καταγγέλλεται, η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου της Άρτας με τις ευλογίες της πλειοψηφίας του δήμου σφραγίζει το Δημοτικό κολυμβητήριο, για ολόκληρη τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή αυτή που όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν ότι είναι η πιο παραγωγική, η πιο κρίσιμη στην προπόνηση των παιδιών, αλλά και η πιο πρόσφορη (διακοπές σχολείων κ.λπ.), ώστε τα παιδιά να βρουν διέξοδο στην άθληση.
Δικαιολογία δεν είναι το χειμωνιάτικο κρύο, αλλά ότι το κόστος λειτουργίας για αγορά πετρελαίου είναι δυσβάστακτο, ότι δεν συμμετέχουν πολλά παιδιά και άλλες προφάσεις εν αμαρτίαις. Από όσο όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Δήμος Αρταίων επιχορηγείται ειδικά για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ενδεχομένως όχι επαρκώς, αλλά παρόλα αυτά όχι και για να το κλείνει συστηματικά κάθε χειμώνα. Μήπως τα χρήματα δίνονται για άλλους σκοπούς;
Επίσης γνωρίζουμε ότι στον σύλλογο Α.Ο. Δόξα Άρτας γυμνάζονται περισσότερα από 140 παιδιά, οι γονείς των οποίων πληρώνουν, εκτός από τη συνδρομή στην ομάδα και επιπλέον κεφαλικό φόρο 15 ευρώ μηνιαίως στον δήμο! Γεγονός που δεν συμβαίνει σε καμιά γωνιά της Ελλάδας.
Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά απόσταση 70 χλμ. μέχρι τα Ιωάννινα, προκειμένου να προπονηθούν τα παιδιά, με τρομερό κόστος οικονομικό, ψυχολογικό και σωματικής επιβάρυνσης.
Αντί η πλειοψηφία του Δήμου Αρταίων να ψελλίζει διάφορα προσχηματικά, σε μια εποχή που ακούμε για πράσινη ανάπτυξη και άλλα τινά, δεν θα έπρεπε να μειώσει το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης, που δεν διαθέτει ούτε ένα ηλιακό θερμοσίφωνα; Για χρήση υγραερίου ως εναλλακτική μορφή καυσίμου δεν έχουν ακούσει στην Άρτα; Θα επανέλθουμε…