powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το μεγάλο κόλπο στο Καραϊσκάκη

Αξίζει να διαβάσετε μια άλλη άποψη για το Καραϊσκάκη,όπως εκφράζεται από "το Λιμάνι της Αγωνίας" (www.tolimanitisagonias.gr):

"Ο Δήμαρχος μας, τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι προχωράει την δημιουργία του πάρκου στα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Έφερε δύο επάλληλες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 416 και 451/2009 οι οποίες αντί για πάρκο προέβλεπαν παραχώρηση του 1/3 των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ στη δόμηση, με χρήσεις που επιτρέπουν την ανέγερση μαιευτηρίου, γκαράζ κ.α. Πιο κάτω, δίπλα στο Καραϊσκάκη η απόφαση για δήθεν πάρκο προέβλεπε δόμηση για κτίρια γραφείων, εμπορικές χρήσεις και πολυκατοικίες. Αυτό το τελευταίο ήταν κρυμμένο πίσω από τη διατύπωση «χώρος σχολείου». Το Λιμάνι της Αγωνίας αποκάλυψε με έντονο τρόπο στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούλιο ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στο Καραϊσκάκη και τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ και κάλεσε τον κ. Π.Φασούλα να ξεκαθαρίσει τι κρύβει στο Νέο Φάληρο. Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική ερώτηση στη Βουλή παρίσταναν τους άσχετους. Ο κ. Π. Φασούλας μας κατήγγειλε ότι ψευδόμαστε και παραπλανούμε τον κόσμο. Λίγες εβδομάδες αργότερα άρχισαν να κυκλοφορούν ειδήσεις στις αθλητικές και οικονομικές εφημερίδες για επικείμενες μεγάλες επενδύσεις στον περίγυρο του Καραϊσκάκη και για χρέος της πολιτείας να δώσει στην ΠΑΕ «Ολυμπιακός» ότι έδωσε στην ΠΑΕ «Παναθηναϊκός» και την «Βωβός ΑΕ» στο Βοτανικό. Ώσπου τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου εισήχθη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αίτημα για έγκριση μελέτης οικοδόμησης, ενός τσιμεντένιου μεγαθηρίου 58.000 τ.μ. με εννέα ορόφους μερικές χιλιάδες τ.μ. υπόγεια (λίγο μεγαλύτερου από το Mall στο Μαρούσι) στη θέση του υποτιθέμενου μικρού σχολείου, με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Πειραιά. Η άμεση αντίδραση των Ενεργών Πολιτών, η παρουσία και διαμαρτυρία του Λιμανιού της Αγωνίας και του βουλευτή Α’ Πειραιά Θ.Δρίτσα στο Συμβούλιο, η αρνητική τοποθέτηση του Νομάρχη και των νομαρχιακών συμβούλων οδήγησε σε ομόφωνη απόρριψη της μελέτης.
Αυτό που αντιληφθήκαμε είναι τα πιο κάτω:
1.Ο κ. Π. Φασούλας, εξαπάτησε με τον πιο χυδαίο τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εμπόρους του Πειραιά και τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου. Η μελέτη εκπονείτο την ώρα που τα πρωτοκλασάτα στελέχη του καθησύχαζαν πολίτες και συμβούλους. Την ίδια ώρα η δημοτική πολεοδομία Πειραιά εξέδιδε προέλεγχο οικοδομικής αδείας για τα κτίρια.
2.Η Δημοτική Αρχή συμπράττοντας με επιχειρηματικά συμφέροντα και στελέχη του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, επανέφερε εν κρυπτώ το εφιαλτικό σενάριο του 2003 της δημαρχίας Αγραπίδη-ΥΠΕΧΩΔΕ, για υπερδόμηση του Νέου Φαλήρου, σενάριο που απέτρεψε τότε η κινητοποίηση δημοτικών κινήσεων και κινήσεων πολιτών.
3.Το κόλπο του Δημάρχου προβλέπει μέχρι στιγμής οικοδόμηση 58.000 τ.μ. στα πρώην οικόπεδα Γαβριήλ και 45.000 τ.μ. στα πρώην οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ. Σύνολο 103.000 τ.μ. Και βλέπουμε…
Κύριε Δήμαρχε, το Λιμάνι της Αγωνίας θέλει να σας προφυλάξει από τον κόπο. Τζάμπα κουράζεστε, εκτίθεστε και εκθέτετε με υποσχέσεις επιχειρηματίες σε περιπέτειες. Δείτε τι έπαθαν οι «αιώνιοι αντίπαλοι» μας στο Βοτανικό!".