powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

''Δεν είμαστε ρατσιστές''

Μετά από την τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στη Γιουβέντους, για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούγονταν από μερίδα οπαδών της "βέκια σινιόρα" κατά του Μάριο Μπαλοτέλι στο ντέρμπι με την Ίντερ, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των "μπιανκονέρι" πέρασαν στην... αντεπίθεση.
Σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της διοίκησης, η οποία εκφράστηκε μέσω ανακοίνωσης-συγγνώμης για τη συμπεριφορά μερίδας του κόσμου της, οι "Drughi Ultras" εξέδωσαν με τη σειρά τους ανακοίνωση όπου ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι ρατσιστές και δεν θα απολογηθούν.
"Δεν πρόκειται να απολογηθούμε στον Μπαλοτέλι επειδή τα συνθήματα εναντίον του ήταν μία απάντηση στις προκλήσεις του και στην γενική στάση του στον αγωνιστικό χώρο, και δεν είχε καμία σχέση με την καταβολή του", ξεκινάει η σχετική ανακοίνωση των οπαδών, για να συνεχίσει:"Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι οι συμπαίκτες του Πατρίκ Βιεϊρά και Σουλέι Μουντάρι δεν αποδοκιμάστηκαν καθόλου.Εδώ και πολλά χρόνια σχεδόν σε κάθε στάδιο υποδέχονται τη Γιουβέντους με συνθήματα όπως "Λίβερπουλ, Λίβερπουλ" (βλ.Χέιζελ), ενώ τα ονόματα των Γκαετάνο Σιρέα, Ρικάρντο Νέρι, Αλέσιο Φεραμόσκα και Ντανιέλε Φορτουνάτο έχουν πέσει θύμα κακομεταχείρισης με τον κάθε δυνατό τρόπο, χωρίς όμως αυτό να αναφέρεται από τα μίντια.Ο ρατσισμός δεν είχε καμία σχέση με αυτό και ήταν απλά ένας τρόπος για να κάνουμε τον αντίπαλό μας να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Θέλουμε να τονίσουμε ότι στην ομάδα μας είναι και ο Μόμο Σισόκο, που τον έχουμε στις καρδιές μας και είμαστε υπερήφανοι που φοράει τη φανέλα μας.Για αυτούς τους λόγους δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε. Το Γιούβε-Λέτσε θα γίνει χωρίς θεατές επειδή είχε ήδη αποφασιστεί".