powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Η αγωνία των προέδρων

Η αγωνία της πλειοψηφίας των ΠΑΕ να υπογράψουν τη σύμβαση με τη NOVA-Forthnet και τον ΣΚΑΪ και να αρχίσουν επιτέλους να "πέφτουν" οι προκαταβολές, αλλά και οι αποφάσεις Ολυμπιακού και Ξάνθης, όχι μόνο να απέχουν από την κεντρική διαχείριση, αλλά και να την κοντράρουν με όλους τους τρόπους ώστε να μην αδικηθούν, έχουν δημιουργήσει μπάχαλο άνευ προηγουμένου στις τάξεις της λίγκας.
Μήνες ολόκληροι πέρασαν για να φτάσουμε στην αυριανή συνεδρίαση, οπότε και υποτίθεται ότι θα πέσουν οι υπογραφές. Για να γίνει, όμως, αυτό, πρέπει να προηγηθούν και ορισμένες αλλαγές στο καταστατικό της Σούπερ Λίγκας, ώστε αυτό να συνάδει σε κάποια άρθρα του με τα όσα προβλέπει η περιβόητη πια σύμβαση.
Για να πέσουν αύριο οι υπογραφές, απαιτείται η παρουσία και των 14 ΠΑΕ που συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα πάνε όλοι; Στο προηγούμενο δ.σ. απουσίασε ο Λεβαδειακός, ο οποίος έχει παρελθόν στην... τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Επίσης, ακούγεται έντονα και η περίπτωση να απουσιάσει ο Πανσερραϊκός, ώστε να δείξει ο Πέτρος Θεοδωρίδης τη δυσαρέσκεια του για τους λόγους που εκείνος θεωρεί ότι υποβιβάστηκε η ομάδα του.
Συμπερασματικά, είναι ξεκάθαρο ότι η υπογραφή των συμβάσεων βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα...
Έπειτα υπάρχει και το θέμα των τροποποιήσεων σε άρθρα του καταστατικού. Εμείς δεν θα σταθούμε στις "φωνές" Πανόπουλου, δηλαδή στο αν... άργησε η Σούπερ Λίγκα να στείλει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στις ΠΑΕ ή αν ήταν υπογραμμισμένα κάποια σημεία ή όχι. Χρόνος για να μελετηθούν υπήρχε, δεν είναι άλλωστε και τόσες πολλές οι αλλαγές που επρόκειτο να γίνουν. Εμείς οφείλουμε να σταθούμε στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι ο Χρήστος Πανόπουλος (αλλά και ο Σωκράτης Κόκκαλης που δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα των τροποποιήσεων) έχει σε κάποια ζητήματα μεγάλο δίκιο.
Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν μια ΠΑΕ που προβιβάζεται από τη Β’ Εθνική να υποχρεώνεται να υπογράψει τη σύμβαση και σε διαφορετική περίπτωση να καλείται να αποζημιώσει τη λίγκα με το διπλάσιο απ’ όσα θα εισέπραττε από την κεντρική διαχείριση, ή αν δεν μπορεί, να απειλείται με "έξωση" από τον συνεταιρισμό! Με τη λογική αυτή, αν η Ξάνθη υποβιβαστεί του χρόνου και ανέβει ξανά στη "μεγάλη" κατηγορία τη μεθεπόμενη σεζόν, θα είναι υποχρεωμένη να μπει στην κεντρική διαχείριση! Πώς όμως θα γίνει αυτό, από τη στιγμή που έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ΕΡΤ;
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, τα στελέχη της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να έχουν πειστικές απαντήσεις στην αυριανή συνεδρίαση. Για να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις, απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 του συνεταιρισμού, δηλαδή των 12 εκ των 16 ΠΑΕ. Η λογική λέει ότι θα τις "περάσουν". Αλλά η σθεναρή αντίδραση και η εκ νέου απειλή για προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς Ολυμπιακού και Ξάνθης, πρέπει να θεωρείται δεδομένη..
ΠΗΓΗ: Contra.gr