powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ταφόπλακα στην ιστορία του Ηλυσιακού

Aπό το zeidoron.blogspot.com

Με μια περίεργη απόφαση κάποιων διορισμένων κυρίων της ΕΕΑ θάφτηκαν τα όνειρα,οι ελπίδες κι η ένδοξη ιστορία ενός ποδοσφαιρικού σωματείου και των οπαδών του.
Κυριακάτικα στις 9-8-2009 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε και διέταξε να εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας η ιστορική ομάδα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ.Μια ομάδα που στην ουσία μπορεί να αντιπροσωπεύει μια γειτονιά του Δήμου Ζωγράφου,τα Ανω Ιλίσια,έχει όμως ιστορία 82 ολόκληρων χρόνων τα περισσότερα εξ αυτών στη Β' Εθνική κατηγορία.
Μια ομάδα που έχει βγάλει δεκάδες μεγάλων ποδοσφαιριστών,που στελέχωσαν ομάδες του ΠΟΚ και την Εθνική ομάδα.
Μια ομάδα που χρόνια ολόκληρα στις αλάνες του Γουδή "καλλιεργεί" τμήματα υποδομής όλων των ηλικιών από jounior μέχρι εφήβων κι αθλούνται εκατοντάδες παιδιά του Δήμου Ζωγράφου και των γύρω περιοχών.
Αυτή η ένδοξη ομάδα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ μέσα σε μια μέρα και μάλιστα μη εργάσιμη απορροφάται από μία άλλη ΠΑΕ την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ των αδερφών Μητρόπουλου,των γνωστών Θωμά και Βίκτωρα!
Ενα χρόνο πριν ο Θωμάς Μητρόπουλος αγόρασε την ΠΑΕ Ηλυσιακός αντί ενός εκατομμυρίου ευρώ!Από κείνη τη μέρα γράφεται το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου για την ομάδα των Ανω Ιλισίων.
Μέσα στη χρονιά 2008-2009 συνέβησαν τόσα κωμικοτραγικά πράγματα που δεν έχουν συμβεί σε ολάκερη την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Με την ανοχή της πολιτείας η ομάδα έφυγε από τη φυσική της έδρα,το γήπεδο του Ζωγράφου,και αγωνίζονταν εδώ και κει μέχρι να καταλήξει στο γήπεδο του Αιγάλεω.
Φορούσε χρώματα (άσπρο και θαλασσί) που δεν είχαν καμία σχέση με τα δικά της,δεν είχε το σήμα στις φανέλες και στις πόρτες των γηπέδων όπου έπαιζε υπήρχαν μπράβοι οι οποίοι απαγόρευαν την είσοδο στους οπαδούς του Ηλυσιακού.
Ολα αυτά κάτω από τη μύτη και την ανοχή των επίσημων αθλητικών αρχών και παράλληλα η ομάδα-μαϊμού Ηλυσιακός συμμετείχε και στο στοίχημα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Ούτε ο ακέραιος κι αδέκαστος κύριος Ιωαννίδης συγκινήθηκε,ούτε κανένας άλλος υπεύθυνος του υπουργείου πολιτισμού!
Ωσπου ήρθε η ταφόπλακα για να πέσει η αυλαία της απορρόφησης του ιστορικού Ηλυσιακού από το Αιγάλεω.
Η γνωστή παράγκα του ποδοσφαίρου με τα τόσα και τόσα κρίματά της κατάφερε να σβήσει από το χάρτη την ιστορική ομάδα των Ανω Ιλισίων που έβγαλε ένα Σαργκάνη,ένα Δρόσο,ένα Κονταξή,ένα Σταματόπουλο,δυό Κυριακού,δυό Χαλκιόπουλους,ένα Σουρβίνο,και πολλούς άλλους παικταράδες,όλοι ντόπιοι παιδιά της γειτονιάς που κράτησαν 82 χρόνια ψηλά τη σημαία.
Τη σημαία που κάποιοι ξεπούλησαν για ένα εκατομμύριο ευρό,γιατί κι αυτοί που πούλησαν είναι το ίδιο υπεύθυνοι για τη σημερινή εξέλιξη.
Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ δεν είχε πολλούς οπαδούς αλλά αυτοί οι λίγοι που υπήρχαν ήταν και είναι φανατικοί,αγάπαγαν και πονούσαν την ομάδα,χαιρόντουσαν κι έκλαιγαν μαζί με τους παίκτες και τους παράγοντες γιατί ο Ηλυσιακός ήταν στην κυριολεξία ομάδα γειτονιάς.
Ομάδα μιας γειτονιάς που την είχε κάνει περήφανη σε όλη την Ελλάδα για αυτό κι όλοι οι πιτσιρικάδες του Ζωγράφου έτρεχαν να γραφτούν στα τμήματα υποδομής και να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα με το δαφνοστεφανομένο Η.
Και κάτι τελευταίο για να τα λέμε όλα.Το ξεπούλημα του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ άρχισε με την έλευση στου Ζωγράφου των επιχειρηματιών-τεχνοκρατών Πηλαδάκη,Λυράκη και Δώνη πριν λίγα χρόνια.Οι τρεις κύριοι ανέλαβαν την ομάδα με το πρόσχημα ότι θα την κάνουν μεγάλη στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων με δικό της γήπεδο και λόγια παχιά και μεγάλα.Στην πράξη έκαναν οι ίδιοι εξάσκηση - είσοδο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρησιμοποιώντας ως όχημα τον Ηλυσιακό.Μόλις θεώρησαν ότι έμαθαν τα μυστικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πήραν τα μπογαλάκια τους και μια ολόκληρη ενδεκάδα ποδοσφαιριστών κι έφυγαν για το Θεσσαλικό κάμπο.
Τουλάχιστον στην Α.Ε.Λ έμειναν κι απ' ό,τι φαίνεται η θητεία τους στον Ηλυσιακό βοήθησε τους ίδιους και κατέστρεψε την ομάδα!