powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Σε διεθνές σεμινάριο η Λέσχη Φίλων Άρη

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει στο Διεθνές Σεμινάριο με αντικείμενο «Ανοχή και Διαπολιτισμός στον Αθλητισμό» το οποίο θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη από 22 έως 29 Αυγούστου 2009.
Το σεμινάριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (European Commission Directorate-General for Education and Culture).
Στόχος του Σεμιναρίου, όπως περιγράφεται από τους διοργανωτές, είναι η ανταλλαγή πρακτικών, εμπειριών και προτάσεων καθώς και η αναζήτηση συντονισμένων και συνδυασμένων δράσεων που βοηθούν στην αντιμετώπιση της βίας και του ρατσιμού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς και η αναζήτηση μεθόδων και διαδικασιών που συνεισφέρουν στην αύξηση της δημοκρατικότητας, και την ενεργοποίηση των φιλάθλων στη διαχείριση των ποδοσφαιρικών ομάδων.
Οι διοργανωτές του Σεμιναρίου ζήτησαν από τη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ να παρουσιάσει και να αναπτύξει το μοντέλο διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο οποίο οι φίλαθλοι του ΑΡΗ θεσμοθετημένα και συντεταγμένα αποτελούν το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Το Διεθνές Σεμινάριο θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες ομάδων και σύνδεσμοι φιλάθλων από διάφορες χώρες (π.χ. Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Δανία, Τουρκία, κ.α.) και Διεθνείς Ποδοσφαιρικοί Οργανισμοί (π.χ. Kick it out - Παγκόσμιος οργανισμός κατά του ρατσισμού, Street Football World - Παγκόσμιος οργανισμός που προωθεί το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο, κ.α.).
Παράλληλα με τις εργασίες του σεμιναρίου, αντιπροσωπεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ θα συναντηθεί με Διοικητικά στελέχη της αντίστοιχης Λέσχης Φίλων Barcelona και θα ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες σε θέματα οργάνωσης και marketing.