powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

"Χαρτοπόλεμος" Άρη-Ηρακλή

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή.Ιδού πρώτα η ανακοίνωση των "κίτρινων":

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ νιώθει την υποχρέωση απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της από την μία να επισημάνει τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο και αποτέλεσαν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και από την άλλη να καλέσει όλες τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα τηρώντας τους κανονισμούς ποδοσφαίρου που όλοι οι εταίροι στην Λίγκα έχουμε συνυπογράψει.
Τα κωμικοτραγικά γεγονότα ξεκίνησαν με την είσοδο αρχικά του Μιχάλη Σηφάκη και στην συνέχεια και της υπόλοιπης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση. Παρά την επισήμανση ότι θα έπρεπε η προθέρμανση να γίνει μπροστά στον πάγκο μας, η απόφαση της γηπεδούχου ομάδας ήταν να πραγματοποιηθεί μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της. Καθ’ όλη την διάρκεια της προθέρμανσης ομάδες οπαδών του Ηρακλή περιφέρονταν ανενόχλητοι στο ταρτάν του γηπέδου, προφανώς… προετοιμαζόμενοι για το επικείμενο Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο σε δύο εβδομάδες.
Πέρασαν 30 λεπτά, φτάσαμε πέντε λεπτά πριν την έναρξη, αλλά καμία κίνηση απομάκρυνσης τους από τον περιβάλλοντα χώρο. Κάποιοι πιο... τολμηροί βρίσκονταν πίσω ακριβώς από την εστία του Άρη και έβριζαν με χυδαίες εκφράσεις τον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Ένας από αυτούς ξεκίνησε δειλά-δειλά την πορεία του για να περάσει από το ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο. Πάτησε χόρτο και κανείς δεν τον ενόχλησε, το παιχνίδι ξεκίνησε.
Μπήκε μέσα από τις γραμμές του άουτ και κανείς δεν αντέδρασε. Πλησίασε τον Μιχάλη Σηφάκη και κανείς δεν κουνήθηκε για να τον αποτρέψει. Έφτασε στην μικρή περιοχή και κόλλησε το πρόσωπό του στον τερματοφύλακα του Άρη που από την μία προσπαθούσε να καταλάβει τι γινόταν και από την άλλη να κρατήσει την ψυχραιμία του.
Ο εν λόγω… κύριος έβριζε με ακατανόμαστες εκφράσεις τον Σηφάκη και την οικογένειά του (ο τηλεοπτικός φακός τα έχει καταγράψει όλα) και αφού κανένας δεν αντιδρούσε αποφάσισε να προχωρήσει και σε πράξεις. Αρχικά έπιασε τον διεθνή τερματοφύλακα από τον λαιμό και άρχισε να τον σπρώχνει. Κανείς από τους ανθρώπους της σεκιούριτι δεν επενέβη. Κάποια στιγμή και ενώ το παιχνίδι παίζονταν, αντιλήφθηκε το περιστατικό και ο κ. Δαλούκας διακόπτοντας το παιχνίδι.
Οι παίκτες του Άρη (!) προσπαθούσαν να τραβήξουν τον οπαδό από τον Σηφάκη ( τον οποίο έσπρωχναν οι άνθρωποι της Σεκιούριτι!!!!), αλλά αυτός έδωσε κι ένα χαστούκι στον τερματοφύλακα της ομάδας. Στο μεταξύ ακόμα 20-30 άτομα είχαν φτάσει στο σημείο της μικρής περιοχής έφτυναν, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους παίκτες του Άρη!
Καμία επέμβαση από τους ανθρώπους ασφαλείας της γηπεδούχου ομάδας. Η επέμβαση της αστυνομίας μετά από αρκετή ώρα οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με απόφαση του διαιτητή κ. Δαλούκα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι οι κανονισμοί είναι σαφείς ( δεν ξεκινάει ο αγώνας με παρουσία οπαδών στο γήπεδο ή στο περιβάλλοντα χώρο) και μετά από 55΄λεπτά αποφάσισε να επαναρχίσει το παιχνίδι. Ούτε ο διαιτητής, αλλά ούτε και ο παρατηρητής έπραξαν αυτά που έπρεπε βάσει κανονισμού να πράξουν. Να μην ξεκινήσουν δηλαδή το παιχνίδι, αλλά και στην συνέχεια να το διακόψουν οριστικά, όπως όφειλαν.
Τα γεγονότα πλέον μεταφέρονται από τον αγωνιστικό χώρο στην θύρα των… επισήμων, όπου τοποθετήθηκαν οι μισοί από τους 50 συνολικά… φιλοξενούμενους της ΠΑΕ Ηρακλής. Οι μισοί… χωρίστηκαν και τοποθετήθηκαν σε δύο σουίτες και οι άλλοι μισοί ( στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν το ΔΣ της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αθανασιάδη) τοποθετήθηκαν μέσα στην κερκίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων!
Στο πρώτο γκολ του Άρη εκτοξεύτηκαν προς την πλευρά των ανθρώπων της ομάδας μας μπουκάλια με νερό, φραπέδες, πορτοκαλάδες και άλλα... αναψυκτικά. Καμία απολύτως αντίδραση προστασίας από την ΠΑΕ Ηρακλής. Στο δεύτερο γκολ έκαναν την εμφάνισή τους και ιπτάμενες σιδερόβεργες (επτά τον αριθμό) που χτύπησαν μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Την ίδια στιγμή το... άλλο μέτωπο εκτόξευε γυάλινα μπουκάλια προς τις δύο σουίτες που βρίσκονταν οι άλλοι μισοί... φιλοξενούμενοι.
Φυσικά όλα αυτά εξ αποστάσεως και μέσω… ρίψεων προφανώς και πάλι στα πλαίσια των προπονήσεων ενόψει του Γκραν Πρι Στίβου στο Στάδιο. Πριν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα καμία απολύτως προσπάθεια προστασίας των φιλοξενούμενων δεν υπήρξε από την ΠΑΕ Ηρακλής, παρά την δεδομένη υποχρέωσή της.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισημαίνει προς όλους τους φορείς ότι από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τους κανονισμούς- στοιχειωδώς τουλάχιστον- προστατεύοντας τους αγωνιζόμενους, αλλά και τους παρευρισκόμενους. Οι κανονισμοί καταστρατηγήθηκαν αναφορικά με την ασφάλεια και της αποστολής της ομάδας, αλλά και των… φιλοξενούμενων στην κερκίδα. Η ΠΑΕ Άρης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και τονίζει ότι σε συνεργασία με το νομικό της τμήμα θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την προάσπιση των συμφερόντων της.
Υ.Γ. Ότι και να αναφέρει κανείς για την (μη) αντίδραση του Μιχάλη Σηφάκη είναι λίγο. Ο διεθνής γκολκίπερ απέδειξε για μία ακόμα φορά ποιοι είναι οι πραγματικοί μάγκες και ποιοι πραγματικά φοράνε παντελόνια!"

Και η απάντηση του Ηρακλή:

"Ως επίσημος ΗΡΑΚΛΗΣ, δεν συμμεριζόμαστε και διαφωνούμε κάθετα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Αρης (30/08/2009), καθώς λάβαμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη φιλοξενία και την προστασία των επισήμων της ΠΑΕ Αρης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Επειδή, λοιπόν, η αλήθεια είναι – πάντοτε – μία, αυτή έχει ως εξής:
1) Από τη σύσκεψη των Μέτρων Τάξης του αγώνα συμφωνήθηκε η παραχώρηση είκοσι πέντε (25) θέσεων εσωτερικού χώρου και εικοσιπέντε (25) εξωτερικού χώρου για την εξυπηρέτηση των αναγκών της φιλοξενούμενης διοίκησης και των προσκεκλημένων της.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε<
2) Πριν τον αγώνα εμφανίστηκε λεωφορείο, που συνόδευε αυτό της αποστολής του Αρη και στο οποίο επέβαιναν οι επίσημοι του Αρη, με υπεράριθμο πλήθος ατόμων, από αυτό, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εξυπηρέτησε και πάλι, με συνέπεια να τοποθετηθούν είκοσι πέντε (25) άνθρωποι της ΠΑΕ Αρης στις δύο σουίτες, που τους διατέθηκαν και πολύ περισσότεροι των είκοσι πέντε (25) στην κερκίδα των επισήμων, κατά παράβαση της αρχικής συμφωνίας.
3) Με την δικαιολογία ότι δεν λειτουργεί επαρκώς ο κλιματισμός του Σταδίου στις σουίτες και επικρατεί ζέστη – αυτοβούλως - οι επιτελείς της ΠΑΕ Αρης εγκατέλειψαν τις σουίτες τους και… ενώθηκαν με τους υπολοίπους φιλοξενουμένους στην κερκίδα, όπου εξ αρχής είχε φροντίσει να λάβει μέτρα προστασίας η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με προσωπικό ασφαλείας και αστυνομική δύναμη.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ικανοποίησε και το αίτημα παρουσίας όλων των ανθρώπων του Αρη στον ανοικτό χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε διαθέσει δύο σουίτες.
4) Λόγω του γεγονότος ότι οι μεμονωμένοι οπαδοί (οι οποίοι προφανέστατα αποτελούσαν τον κύριο όγκο των ανθρώπων του Αρη) προκαλούσαν με χειρονομίες και ύβρεις τους υπολοίπους θεατές, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Super League, κ. Μαχαίρας, ζήτησε από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να μεταφερθούν άπαντες σε κλειστό χώρο.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ απάντησε θετικά και δήλωσε έτοιμη για την άμεση υποδοχή τους σε κλειστό χώρο.
5) Δια στόματος του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ Αρης, κ. Ελευθερούδη, εκφράστηκε η κάθετη άρνηση της φιλοξενούμενης πλευράς για μετακίνηση σε κλειστό χώρο.
Αυτά, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας".