powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Θα...βωβαθούμε!

«Βωβά» και μουλωχτά η μετοχή της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική έχει πάρει περίπου 1 ευρώ τις τελευταίες ημέρες. Ύστερα από μια περίοδο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η μετοχή ξεκόλλησε από το ταμπλό και προσεγγίζει τα 5 ευρώ. Θα έλεγε κανείς ότι κάτι τρέχει και έτσι δικαιολογείται το ράλι. Η βιωσιμότητα της εταιρείας στηρίζεται ουσιαστικά στο αν θα κατασκευάσει το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό ή όχι. Απόφαση προς το παρόν δεν έχει υπάρξει οριστική, επομένως δεν δικαιολογείται η άνοδος της μετοχής. Η αγορά, όμως, βοά και λέει πολλά πράγματα για το τι μπορεί να συμβαίνει:
Η πρώτη φήμη έχει να κάνει με την απόφαση του ΣτΕ για το αν θα γίνει το mall των 70.000 τ.μ. Η εισήγηση στις αρχές καλοκαιριού έλεγε ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί αφού ο συντελεστής δόμησης στην περιοχή είναι 0,8 κι όχι 1,6 που δόθηκε στον Βωβός ως αντιστάθμισμα για την παραχώρηση της έκτασης όπου θα γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ. Ο Βωβός τότε είχε δώσει συνέντευξη τύπου, είχε απειλήσει θεούς και δαίμονες ότι θα πάει στα δικαστήρια και θα διεκδικήσει τεράστιες αποζημιώσεις και τελικά είχε πει ότι αν αυτός δεν κάνει το εμπορικό θα πάρει πίσω την έκταση που έδωσε, επομένως, πράσινο γήπεδο γιοκ. Πέρασαν τρεις μήνες, άλλαξε πρόεδρος του ΣτΕ, αλλά ο νέος, Π. Πικραμένος δεν καθαρόγραψε την απόφαση που θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Μήπως, λοιπόν, κάποιοι παίζουν με τη μετοχή γνωρίζοντας πως κάτι μαγειρεύεται στο ΣτΕ και μπορεί η απόφαση να βγει υπέρ του επιχειρηματία;
Η δεύτερη φήμη έχει να κάνει με κάποια σενάρια πώλησης της εταιρείας σε περίπτωση που δεν γίνει το εμπορικό κέντρο και τα χρέη πνίξουν τον Βωβό. Ενδιαφερόμενοι μπορεί να υπάρξουν πολλοί αν η μετοχή κατρακυλήσει πάλι κάτω από τα 2 ευρώ. Μαζί με τις φήμες αυτές θα πρέπει να συνδεθούν και κάποιες άλλες που λένε ότι ίσως κινηθούν οι μεγαλομέτοχοι του ΠΑΟ και αγοράσουν όλη την έκταση του Βωβού ώστε να φτιάξουν απρόσκοπτα το γήπεδο.
Η τρίτη φήμη έχει να κάνει με τα σχέδια που έχει φτιάξει ο ίδιος ο Βωβός ώστε να βγει από το αδιέξοδο αν η απόφαση είναι ταφόπλακα για το mall. Η πρόταση που έχει κάνει είναι: Για να μην πάω στα δικαστήρια και σας… πάρω τα βρακιά αφού διακομματική ήταν η ψήφιση του νόμου για τη διπλή ανάπλαση που αύξαινε τον συντελεστή σε 1,6 και επέτρεπε να γίνουν εμπορικά στην περιοχή του Βοτανικού, θα με αφήσετε να κάνω το mall όπως εγώ το έχω σχεδιάσει, 70.000 τ.μ. Αλλά για να μην διαταραχθεί η ισορροπία πρασίνου – τσιμέντου θα αγοράσω ένα όμορο γήπεδο με δικά μου χρήματα (που θα τα πάρω μετά στα δικαστήρια), θα το κάνετε πράσινο και εμένα θα με αφήσετε να κάνω ότι θέλω. Αν δεν γίνεται αυτό η δεύτερη διέξοδος είναι να γίνει πράσινο στο χώρο που θέλει ο Δήμος Αθηναίων να γίνει πολυλειτουργικό κέντρο, αυτό να μην κατασκευαστεί και ο Σ.Δ. 0,8 να προστεθεί σ’ αυτόν του Βωβού.
Όπως καταλαβαίνετε, όλα καλά είναι σχεδιασμένα αφού έτσι που τα έκαναν τα κόμματα και ο Δήμος Αθηναίων, ο επιχειρηματίας τους έχει όλους στο χέρι. Και κάτι τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Ο Βωβός λέει ότι αν δε γίνει το εμπορικό δε θα γίνει το γήπεδο. Πιστεύετε ότι θα πάρει καμιά κυβέρνηση το ρίσκο να στρέψει εναντίον της χιλιάδες πράσινου λαού και μάλιστα τώρα που μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο;
Άλλωστε, το γήπεδο του ΠΑΟ θα το κατασκευάσει ο Μπόμπολας, επομένως έχει τη στήριξη και του τύπου, του Mega κ.λπ.
Θα… βωβαθούμε από τις εξελίξεις…
ΠΗΓΗ: antinews.gr