powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Ο μίστερ 7 εκ.ευρώ


Η Ιντερπόλ προετοίμασε από τον περασμένο Ιούνιο την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση που έγινε ποτέ κατά του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο.Της έδωσε την κωδική ονομασία SOGA (τζόγος στο ποδόσφαιρο),συλλαμβάνοντας 423 άτομα στην Ασία.Παράλληλα σφράγισε 262 παράνομους χώρους και κατέσχεσε 458.000 ευρώ,κομπιούτερ,πιστωτικές κάρτες,κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα.
Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της διεθνούς αστυνομίας,στο παράνομο στοίχημα είχαν παιχτεί πάνω από 680 εκ.δολάρια σε αγώνες όλων των πρωταθλημάτων του κόσμου.Μάλιστα ο εκτελεστικός διευθυντής της Ιντερπόλ Ζαν Μισέλ Λουμπουτίν συνέδεσε τον στοιχηματισμό στο ποδόσφαιρο με τη διαφθορά,το ξέπλυμα χρήματος και την πορνεία.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ελεγκτικοί και διωκτικοί μηχανισμοί αποδεικνύονται ανεπαρκείς και διάτρητοι.Ανεπαρκείς γιατί το μίνι-ΣΔΟΕ που σύστησε το υπουργείο Οικονομίας για το στοίχημα, δεν λειτούργησε ποτέ και διάτρητοι επειδή επίορκοι κρατικοί υπάλληλοι υπονόμευαν οποιαδήποτε προσπάθεια εντοπισμού των κυκλωμάτων.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν εντεταλμένος για τον έλεγχο λειτουργίας των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.Αντί να συλλαμβάνει τους παρανομούντες,έπαιρνε μίζα απ΄αυτούς και όταν ο εισαγγελέας ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του,μετά απο σωρεία ανώνυμων καταγγελιών,βρέθηκαν τραπεζικές καταθέσεις 7 εκ.ευρώ!
Ξέρετε πως τα δικαιολογούσε; Με αγορά δελτίων που είχαν κερδίσει μεγάλα ποσά σε διάφορα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ,όπως ακριβώς έκανε ο ''βαρόνος της κοκαϊνης'' και προφυλακισμένος πρώην μεγαλομέτοχος του Ποσειδώνα Νέων Πόρων Α.Αγγελόπουλος.Παρότι σχηματίσθηκε δικογραφία εδώ και τέσσερα χρόνια,με την κατηγορία του ''εγκεφάλου'' σπείρας εκβιαστών,ο επίορκος αξιωματικός παρέμενε στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί -λέει- είχε ''πολιτικές πλάτες''! Μόλις φέτος τέθηκε (επιτέλους) σε διαθεσιμότητα και το όνομα του μπήκε στη λίστα των πιο...τυχερών ελλήνων.
Γνωρίζετε τη διαβόητη λίστα του πλυντηρίου του ΟΠΑΠ.Αυτήν που έστειλε στον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Ανέστης Φιλιππίδης και από τότε έχασε τον ύπνο του,τη θέση του και την εύνοια του πρωθυπουργικού ζεύγους.Μήπως ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Χατζηεμμανουήλ μπορεί να μπει στον κόπο να δει τι ψάρια έπιασαν οι ανακριτικές αρχές;

kyrthomaidis@yahoo.gr