powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πανιώνιος: Ο μίτος των σικέ

Αφορμή για εκτεταμένη έρευνα περι στημένων αγώνων στάθηκε το ματς Πανιωνίου-Ντιναμό Τιφλίδας το Δεκέμβριο του 2004 για το Κύπελλο UEFA, σύμφωνα με τον ειδικό ανακριτή για στημένα παιχνίδια Πέτερ Λιμάχερ. Παράλληλα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Ελληνες παράγοντες έχουν τρομερή δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως τα τελευταία στοιχεία της έρευνας κάνουν λόγο για πάνω από 20 ματς της περσινής σεζόν στην Β Εθνική που χαρακτηρίζονται "ύποπτα" με τις εμπλεκόμενες ομάδες να φτάνουν τις 11.
Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη για στημένα ματς που έστηνε διεθνές κύκλωμα, ύστερα απο ερευνα των γερμανικών αρχών.
"Όλα ξεκίνησαν με τον Πανιώνιο. Εκείνη η περίπτωση μάς έκανε να αντιληφθούμε πως εδώ κάτι τρέχει", τόνισε ο Λιμάχερ, ενώ δημοσίευμα αναφέρει πως η εξέλιξη του αγώνα (διπλό στο ημίχρονο, άσος στο τελικό) ήταν γνωστή στη Γεωργία αρκετές μέρες πριν το ματς, ενώ αδερφή ενός παίκτη του Πανιωνίου είχε ποντάρει ένα σημαντικό ποσό στο Βελιγράδι.
Ο Λιμάχερ συνεχίζει λέγοντας πως οι Έλληνες παράγοντες έχουν τρομερή δύναμη και είναι δικτυωμένοι με το πολιτικό σύστημα. Σύμφωνα με τον Λιμάχερ, ένας συνάδελφός του που τον Αύγουστο του 2005 πήγε στο Βελιγράδι για να ερευνήσει την υπόθεση, επέστρεψε άρον άρον στην Ελβετία όταν τον επισκέφτηκαν τρεις άνδρες στο ξενοδοχείο που διέμενε και τον υποχρέωσαν να παρατήσει τις έρευνες.
Από τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα φέρεται πως στήθηκαν πάνω από 20 αγώνες στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας, με έντεκα ομάδες να είναι ύποπτες και μία εξ αυτών να φέρεται να έχει στήσει πέντε ματς. "Αν δούμε κάποια αφεντικά των ομάδων αυτών, τίποτα δεν μας εκπλήσσει", είπε ο Λιμάχερ, ο οποίος θεωρεί πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να βρεθεί με μυστικούς αστυνομικούς.
ΠΗΓΗ:Sofokleusin