powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ατόπημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Και όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους συλλόγους στον κόσμο, προχώρησε σε μία άκρως αμφιλεγόμενη κίνηση, απαγορεύοντας σε μερικές θρυλικές μορφές που την έχουν εκπροσωπήσει στο παρελθόν και που τώρα έχουν τον τίτλο του πρεσβευτή της, να παρακολουθούν αγώνες από τις εξέδρες του "Ολντ Τράφορντ".
Συγκεκριμένα, επτά παλιά αστέρια των "κόκκινων διαβόλων" ειδοποιήθηκαν από τους ιθύνοντες του συλλόγου πως δεν τους επιτρέπεται να πιάνουν θέσεις στο γήπεδο, παρά μόνο να παρακολουθούν τους αγώνες από την τηλεόραση σε σουίτες που δεν έχουν θέα προς τον αγωνιστικό χώρο.
Ένας παλιός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, χαρακτήρισε στην εφημερίδα "Manchester Evening News" παθητική και εξωφρενική την απόφαση της διοίκησης, για να καυτηριάσει:
"Τους είπαν ότι επειδή ανήκαν στο προσωπικό του αγώνα και δεν είναι καλεσμένοι δεν τους επιτρέπεται να δουν το παιχνίδι από τις εξέδρες.Γιατί πρέπει να απαγορεύουν στους παίκτες να βλέπουν ποδόσφαιρο; Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία. Τους συμπεριφέρονται σαν να είναι σχολιαρόπαιδα.Ακούγεται λες και γίνεται κάτι διαφορετικό κάθε εβδομάδα. Νομίζω ότι κάποιος στην ομάδα δεν καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο.Δεν πιστεύω ότι αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας όπως επικαλούνται. Δεν έχω δει κανένα πρόβλημα όσο καιρό ήμουν εκεί".
Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, οι πρωταθλητές Αγγλίας επέτρεπαν τις προηγούμενες σεζόν σε παλιούς παίκτες να κάθονται σε άδειες θέσεις λίγο πριν τη σέντρα, ενώ τώρα αυτοί είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε σουίτες πριν δώσουν την γνώμη τους σε τηλεοπτικά δίκτυα για τα εκάστοτε ματς.
Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει τα αστέρια που εργάζονται σε θέσεις που ανήκουν σε χορηγούς (Nike, AIG) όπως για παράδειγμα οι Ντένις Έργουιν, Λου Μακάρι και Άρτουρ Άλμπιστον, αλλά αυτούς που εργάζονται σε σουίτες που έχουν μισθωθεί από μή χορηγούς, όπως οι Άλεξ Στίπνεϊ, Ντέιβιντ Σάντλερ, Στιούαρτ Πίρσον, Τζίμι Γκρίνχοφ, Λι Μάρτιν, Νόρμαν Γουάιτσαϊντ και Φρανκ Στίπλετον.
Όσον αφορά στην επίσημη θέση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον "αποκλεισμό" αυτών των επτά ιστορικών μελών της από τις εξέδρες του γηπέδου, ένας εκπρόσωπος των "κόκκινων διαβόλων" είπε:"Ναι, δεν τους επιτρέπεται να παρακολουθούν πια τα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν αρκετές ελεύθερες θέσεις και προηγουμένως κάποιοι κάθονταν στα σκαλιά.Υπήρχαν περιπτώσεις που οπαδοί εμφανίζονταν λίγο πριν την έναρξη και επειδή κάθονταν στις θέσεις τους, τους σήκωναν. Είναι καλύτερα τα πράγματα έτσι".