powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αποδομεί τον Θωμά ο Ηλυσιακός

Καταγγελία εναντίον του Θωμά Μητρόπουλου απέστειλε ο Ηλυσιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:
''Κύριε Πρόεδρε και αξιότιμοι κύριοι της Επιτροπής,
στη συνεδρίαση της 21 Νοεμβρίου 2008 η Επιτροπή Σας, έκανε δεκτή την καταγγελία μας και έκρινε «ότι η ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ παραβίασε ευθέως τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 2 του Ν.2725/1999, όπως ισχύει, καθόσον κατά τους διεξαχθέντες ως άνω αγώνες του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής κατηγορίας, οι ποδοσφαιριστές της δεν έφεραν στις ενδυμασίες τους ως σήμα το έμβλημα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ», η παράβαση δε αυτή δεν οφείλεται στη διαφορετική ερμηνεία που προσδίδει με το υπόμνημά της στη διάταξη του άρθρου 66, ούτε σε εξ αμελείας παράλειψή της να χρησιμοποιεί ως σήμα της το έμβλημα του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, αλλά στην επιχειρούμενη απαξίωση του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου. Συνεπώς, ενόψει της βαρύτητας της εν λόγω παράβασης, πρέπει να επιβληθεί σε βάρος της πρόστιμο εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ. 6 του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει».
Το πρακτικό της απόφασης θυροκολλήθηκε στα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου επί της οδού Ξηρογιάννη 63-65 στις 2/2/2009, που αναληθώς δηλώνεται και ως έδρα της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας. Την επομένη προσήλθε, κατόπιν ειδοποιήσεως, η κα Βασιλική Λαμπράκου που παρέλαβε το πρωτότυπο του εν λόγω πρακτικού υπογράφοντας σχετική απόδειξη.
Η συγκεκριμένη απόφαση δημοσιεύθηκε στο σύνολο του Αθλητικού, κυρίως, Τύπου και ως εκ τούτου προκαλεί την εύλογη απορία του συνόλου των φιλάθλων, η επιμονή της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ να συνεχίζει μέχρι και σήμερα την παράνομη τακτική να αγωνίζεται χωρίς το σήμα και τα χρώματα του ιδρυτικού Σωματείου αδιαφορώντας ακόμα και για τις αποφάσεις των υπερκείμενων αθλητικών Αρχών. Αποκορύφωμα της προκλητικής αυτής τακτικής είναι η εμφάνιση της ομάδας στον πρόσφατο αγώνα με την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ της 6/4/2009 που διεξήχθη, όπως όλοι οι εντός έδρας αγώνες, στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγάλεω και μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της ΕΤ3.
Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.- ΠΑΕ παραβιάζει συν τοις άλλοις και το ¶ρθρο 65 παρ. 2 του Ν. 2725/1999, που αναφέρεται στην καταστατική υποχρέωση της Εταιρείας «ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα το καταστατικό, τους κανονισμούς και τις αποφάσεις των υπερκείμενων αθλητικών αρχών που αφορούν αγωνιστικά θέματα, καθώς και των λοιπών αρμόδιων αρχών ή οργάνων.»
Μετά από ομόφωνη απόφαση-εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Ομίλου μας, η οποία έλαβε υπ' όψη:
Α) Τον δημοσιευμένο Ισολογισμό της 30ης Ιουνίου 2008 και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού λογιστή, που συντάχθηκε στις 10-12-2008 (Συν. 1)
Β) Τα άρθρα 42γ και 48 παρ. 1 εδαφ. Γ, σχετικά με τα ίδια κεφάλαια και την διαδικασία εκκαθάρισης,
1. Επιδώσαμε εξώδικη πρόσκληση στον πρόεδρο της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΑΕ κ. Θωμά Μητρόπουλο, που σας επισυνάπτουμε στην παρούσα (Συν. 2), με την οποία τον καλούσαμε να συγκαλέσει εντός μηνός, Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ.
2. Αποστείλαμε έγγραφο προς το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ανάπτυξης (συν. 3) προκειμένου να γνωρίζουμε την συνολική και πλασματική αξία των ποδοσφαιριστών της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ.
Ο κ. Θωμάς Μητρόπουλος όταν αγόρασε το 83,7% των μετοχών της ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο.-ΠΑΕ κατέστησε σαφές ότι πρόθεσή του ήταν και παραμένει η συγχώνευσή της με την ΑΙΓΑΛΕΩ-ΠΑΕ, σημειώνουμε ότι στις 3/4/2009 το Δ.Σ. της ΠΑΕ όρισε ορκωτούς λογιστές για την αποτίμηση της αξίας της μετοχής της, προέβη δε σε επανηλλειμένες ενέργειες για την πραγματοποίηση του σκοπού του. Στο όνομα σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών συμφερόντων δεν ορρωδεί προς ουδενός και αντιστρατεύεται κάθε έννοια δεοντολογίας, ηθικής και δικαίου, καταπατά τον αθλητικό νόμο «που σύμφωνα με το γράμμα και τον σκοπό του, οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες αρρήκτως συνδέονται με το ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο και λειτουργούν, διατηρώντας τα βασικά προσδιοριστικά της προελεύσεώς τους στοιχεία (επωνυμία, διακριτικός τίτλος, έμβλημα, έδρα) του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, για το λόγο δε αυτό ρητώς ορίζεται ως υποχρεωτική η χρήση από της εταιρεία του εμβλήματος και των διακριτικών γνωρισμάτων της εμφάνισης του ιδρυτικού σωματείου για τους αγώνες της ομάδας της».
Κατόπιν των άνω, και επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι οποιαδήποτε ενέργεια του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ που θα αποβλέπει στην απαξίωση και διάλυση του Ομίλου μας, για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων θα τύχει της δέουσας αντιμετώπισης εκ μέρους σας, αφού έχετε αποδείξει ότι θεωρείτε τις Α.Α.Ε. όχι απλές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά ότι οφείλουν να τιμούν το όνομα, την προσωπικότητα και την ιστορία των ιδρυτικών Ερασιτεχνικών Σωματείων.
ZHTAME Να ασκήσετε κάθε νόμιμο δικαίωμά σας''.