powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Στο CAS ο Εθνικός Αστέρας

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Εθνικός Αστέρας, Νίκος Παπαδόπουλος, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία ο σύλλογος της Καισαριανής μηδενίσθηκε για το παιχνίδι με την Καστοριά, έκανε την εξής δήλωση:
"Με έκπληξη μάθαμε την απόφαση της απώλειας του ενός βαθμού ύστερα από την έφεση σε βάρος του Εθνικού Αστέρα για την συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Δασκαλάκη στο παιχνίδι με την Καστοριά.
Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα εξής :
1. Γιατί δεν ελήφθη υπόψη η πρωτόδικος απόφαση η οποία ήταν πλήρως νομικά και συνταγματικά καταρτισμένη.
2. Την 10ετια του 70 και του 80 όλοι οι νέοι της Ελλάδας είχαν βγει στους δρόμους και υποστήριζαν το άρθρο 114 με το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και στο Σύνταγμα.
Ερωτώ λοιπόν πως είναι δυνατόν ένας έλληνας πολίτης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή μέχρι τα 22 χρόνια του να αγωνίζεται σε ομάδα των Αθηνών και να μην τον θεωρούν έλληνα, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους οι οποίοι έχουν γεννηθεί σε χώρες εκτός Ελλάδας και τους θεωρούμε Έλληνες.
Επιπλέον πως είναι δυνατόν να βγαίνει μια απόφαση σε βάρος του Εθνικού Αστέρα από μία ομάδα η οποία δεν έχει κανένα έννομο συμφέρον (έχει οριστικά υποβιβασθεί) και μέσω αυτής της απόφασης να εξυπηρετούνται άλλες ομάδες.
Η δήλωση αυτή γίνεται με βαθύ σεβασμό προς την ελληνική αθλητική δικαιοσύνη αλλά υπηρετώντας την δημοκρατία δεν μπορούμε να μην έχουν άποψη.
Επιπλέον δεν αποκλείεται η ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει να πάρει απόφαση και να εφεσιβάλει την απόφαση στο Ανώτερο Ευρωπαϊκό Αθλητικό δικαστήριο".