powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Μαίνεται ο εμφύλιος στον Αρη

Σε μία άγρια παρτίδα πινγκ - πονγκ εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος στην ομάδα του Αρη. Η «κίτρινη» ΠΑΕ προτίθεται έως αύριο να παραδώσει στον Ερασιτέχνη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν προ ημερών οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στα γραφεία της.
Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας και ο αντιπρόεδρος Νίκος Βογιατζής (τα άλλα τρία μέλη του συμβουλίου έχουν διαχωρίσει τις θέσεις τους) έκαναν δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν αρχικά το Δ.Σ. της Λέσχης Φίλων Αρη και στη συνέχεια το συμβούλιο του Α.Σ.
Από μία αγαπημένη οικογένεια, ο Αρης οδεύει προς ένα επεισοδιακό «διαζύγιο». Ως αποτέλεσμα ενός εμφυλίου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι πρότινος ο Λάμπρος Σκόρδας απολάμβανε της στήριξης όσων πλέον έχουν ανοιχτά ταχθεί εναντίον του. Τώρα πια οι ισορροπίες στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης έχουν αλλάξει άρδην. Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης εδώ και περίπου ένα μήνα δέχεται τα πυρά τόσο των οργανωμένων οπαδών του «Super 3» όσο και των διοικητικών συμβουλίων του Α.Σ. Αρης και της Λέσχης Φίλων Αρη. Ο νυν πρόεδρος του Αρη έχει κατηγορηθεί για αλαζονεία, εγωισμό, κυνήγι φαντασμάτων και λανθασμένους διοικητικούς χειρισμούς. Παρότι οι κατηγορίες που εισπράττει είναι βαριές, μέχρι στιγμής αποφεύγει να απαντήσει. Και αυτό θα κάνει τουλάχιστον έως το τέλος του κυριακάτικου αγώνα του Αρη με τον Πανθρακικό. Ο Λάμπρος Σκόρδας θα αναπτύξει τις θέσεις του είτε σε απολογιστική συνέντευξη Τύπου (το πράττει περίπου κάθε 10 αγωνιστικές), είτε στη γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη.
Χθες, το Δ.Σ. αυτής συνεδρίασε με βασικό θέμα τις επερχόμενες εκλογές. Αποφασίστηκε να προκηρυχθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Είναι δεδομένο ότι ο χρόνος πιέζει τις εξελίξεις, αφού αν δεν προκύψει η νέα διοικητική κατάσταση, δεν μπορεί η ομάδα να προχωρήσει στο σχεδιασμό για τη νέα περίοδο. Οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων συνεχίζονται. Τόσο από την πλευρά του Λάμπρου Σκόρδα όσο και από την αντιπολίτευση, που αναζητεί τον επικεφαλής της. Αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο νυν πρόεδρος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αλλά οι συνεχείς επαφές και συζητήσεις του δεν στηρίζουν αυτό το ενδεχόμενο.
«Θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, αφού αυτοί που τον στήριζαν τώρα τον κυνηγούν», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Αρη, Σωτήρης Καραμπέρης, ενώ κατά του Λάμπρου Σκόρδα τάχθηκε και ο Νικήτας Ματθαίου (επίσης πρώην πρόεδρος) που είχε έρθει προ καιρού σε ρήξη μαζί του. «Δεν θα στηρίξω την υποψηφιότητά του. Εχουμε διαφορετικές απόψεις», τόνισε. Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν εξανεμιστεί όλες οι ελπίδες του Αρη για συμμετοχή του στα πλέι οφ.