powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Ιδού οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟ στο Champions League

Ιδού οι 76 ομάδες της διοργάνωσης του Champions League 2009/10 και οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα προκριματικά.
Αυτή θα είναι η 55η... έκδοση του Champions League (παλαιότερα Κύπελλο Πρωταθλητριών) και ξεκινά στις 30 Ιουνίου, ενώ ολοκληρώνεται με τον τελικό στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" στις 22 Μαΐου 2010 (πρώτη φορά Σάββατο).
76 ομάδες από 52 ομοσπονδίες θα πάρουν μέρος, με 22 από αυτές να είναι κατευθείαν στους ομίλους (πέρσι ήταν 16), έτσι οι υπόλοιπες 54 ομάδες θα δώσουν "μάχη" για τις εναπομείναντες 10 θέσεις των ομίλων.

Οι 22 "σίγουροι" των ομίλων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ
Τσέλσι
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Σεβίλλη
Ίντερ
Γιουβέντους
Μίλαν
Μπορντό
Μαρσέιγ
Βόλφσμπουργκ
Μπάγερν
Ρούμπιν Καζάν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ουρινέα Ουρζιτσένι
Πόρτο
Άλκμααρ
Ρέιντζερς
Μπεσίκτας
Ντιναμό Κιέβου
Σταντάρ Λιέγης

Play-off round

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο, αυτός που η UEFA ονομάζει Play-off round προκρίνονται κατευθείαν πέντε ομάδες, από τις πέντε ισχυρότερες ομοσπονδίες:

Άρσεναλ
Ατλέτικο
Φιορεντίνα
Λιόν
Στουτγκάρδη

Τριτός προκριματικός γύρος

Από τον τρίτο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσουν την περιπέτειά τους ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, έτσι θα πρέπει να αποκλείσουν δύο ομάδες για να βρεθούν στους ομίλους.
Από αυτόν τον προκριματικό γύρο θα προκύψουν 15 ομάδες οι οποίες μαζί με τις πέντε παραπάνω θα δημιουργήσουν τα 10 ζευγάρια του τελευταίου προκριματικού γύρου (Play-off round).
Σε αυτό τον προκριματικό γύρο υπάρχουν δύο μονοπάτια, αυτά των πρωταθλητών και αυτά των μη πρωταθλητών.
Οι ομάδες λοιπόν που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, όπως ο Ολυμπιακός, θα παίξουν μόνο με άλλες πρωταθλήτριες ομάδες, δηλαδή θα αποφύγουν τις πέντε που πάνε κατευθείαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο (Άρσεναλ, Ατλέτικο, Φιορεντίνα, Λιόν, Στουτγκάρδη).
Στην καλύτερη περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα έχει πιθανότητες να αντιμετωπίσει από τις παραπάνω μόνο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αν όμως έχουν περάσει μαζί του Σαχτάρ και Σπόρτινγκ, τότε θα είναι πιθανοί αντίπαλοι και η Στουτγκάρδη με την Φιορεντίνα.
Αυτό συμβαίνει διότι Σαχτάρ και Σπόρτινγκ είναι ψηλότερα από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη, όπως φυσικά και η Αρσεναλ με Λιόν, έτσι σίγουρα αποφεύγει αυτές τις τέσσερις ομάδες.
Στον τρίτο προκριματικό γύρο ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ντιναμό Μόσχας, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Τβέντε, Σίβασπορ, και Σπάρτα Πράγας, καθώς είναι στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέλτικ και Άντερλεχτ.
Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, μαζί με Σλάβια Πράγας και Ζυρίχη θα μπει στον τρίτο προκριματικό και θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με άλλους 17 πρωταθλητές που θα προέρχονται από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.
Οι "ερυθρόλευκοι" είναι οι πιο ισχυροί από όλες αυτές τις ομάδες, ενώ οι εννέα που τον ακολουθούν και θα συνθέσουν μαζί του το γκρουπ των ισχυρών θα είναι κατά σειρά οι Κοπεγχάγη, Σλάβια Πράγας, Λέφσκι Σόφιας, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μακάμπι Χάιφα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζυρίχη, ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ, και Σάλτζμπουργκ.
Αυτό ισχύει αν όλες οι παραπάνω καταφέρουν και προκριθούν, εκτός από Σλάβια Πράγας και Ζυρίχη που μαζί με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό.
Δύο από αυτές αν αποκλειστούν, τότε θα μπει στους ισχυρούς το ΑΠΟΕΛ, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.
Αν υποθέσουμε πως η ομάδα του Πειραιά περάσει στον τελευταίο προκριματικό γύρο, τότε θα αποφύγει σίγουρα τις τέσσερις ομάδες που την ακολουθούν στην κατάταξη, δηλαδή Κοπέχάγη, Σλάβια Πράγας, Λέφσκι Σόφιας και Παρτιζάν (αν έχουν περάσει και αυτές), έτσι όλες οι υπόλοιπες είναι πιθανοί αντίπαλοι.
Αν πάντως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποκλειστούν, τότε θα πάνε απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Από τον τρίτο προκριματικό γύρο ξεκινάνε οι εξής ομάδες:

Ολυμπιακός
Σλάβια Πράγας
Ζυρίχη
Ντιναμό Μόσχας
Ντιναμό Βουκουρεστίου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Τβέντε
Σέλτικ
Σίβασπορ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Άντερλεχτ
Παναθηναϊκός
Σπάρτα Πράγας

Δεύτερος προκριματικός γύρος

Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Στάμπαεκ (Νορβηγία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Σάλτζμπουργκ (Αυστρία)
Παρτιζάν (Σερβία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Κάλμαρ (Σουηδία)
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Μάριμπορ (Σλοβενία)
Ίντερ Τούρκου (Φινλανδία)
Βένσπιλς (Λετονία)
Ζρίνσκι (Βοσνία)
Εκράνας (Λιθουανία)
Σερίφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Μποέμιανς (Ιρλανδία)
Μακεντονίγια (Σκόπια)
Χαφναφιόρουρ (Ισλανδία)
WIT Georgia (Γεωργία)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία)
Λεβάντια (Εσθονία)
Μπάκου (Αζερμπαϊτζάν)
KF Tirana (Αλβανία)
Πιούνικ (Αρμενία)
Ακτόμπε (Καζακστάν)
Γκλέντοραν (Β. Ιρλανδία)
Ριλ (Ουαλία)
Στρέιμιουρ (Νησιά Φαρόε)
Ντούντελαντζ (Λουξεμβούργο)

Πρώτος προκριματικός γύρος

Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)
Σαντ Ελία (Ανδόρα)
Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο)
ΠΗΓΗ: Sport24.gr