powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Σχίσμα στην F1

Αυτό που πλανιόταν στον αέρα, τελικά έγινε, καθώς η Formula 1 χωρίσθηκε στα δύο! Η Ενωση των ομάδων (FOTA), σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο της Renault και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε πως τελικά δεν βρήκαν τη «χρυσή τομή» με τη FIA για τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν το 2010 και έτσι οχτώ ομάδες δεν θα βρίσκονται στο grid της F1 την επόμενη σεζόν, αποκαλύπτοντας πως θα δημιουργήσουν ένα δικό τους ξεχωριστό πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν... Οι ομάδες που αποχώρησαν είναι οι Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn GP, Red Bull και Scuderia Toro Rosso.
«Οι ομάδες δεν μπορούν να συνεχίσουν να απεμπολούν τις βασικές αρχές του σπορ και αποφάσισαν να αλλάξουν τις αρχικές υπό όρους δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα του 2010. Επομένως, οι ομάδες αυτές δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση από το να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες τους για ένα νέο πρωτάθλημα, που θα αντικατοπτρίζει τις αξίες των συμμετεχόντων και των συνεργατών τους.
Αυτό το πρωτάθλημα θα έχει διαφανή διοίκηση, ένα σετ κανονισμών, θα ενθαρρύνει νέες εισόδους και θα εισακούει τις ευχές των οπαδών, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές για θεατές, χορηγούς και άλλους εμπλεκόμενους παγκοσμίως. Όλοι οδηγοί, αστέρες, μάρκες, χορηγοί, οργανωτές και εταιρείες που ιστορικά συσχετίζονται με το υψηλότερο επίπεδο μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν θέση σε αυτό το πρωτάθλημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της FOTA.