powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Στα 70 του ο Κόκκαλης ετοιμάζει τη διαδοχή

Μπορεί οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν το μυαλό τους στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τους, ωστόσο οι πιο σημαντικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται στο διοικητικό τομέα αυτόν τον καιρό.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος πρόσφατα συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής, έχει αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες της ΠΑΕ σε γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και το μεγάλο ερώτημα είναι μέσα σε αυτούς θα βρεθούν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει αποτιμηθεί στα 200 εκ. ευρώ από την εταιρεία του ομίλου Eurobank που ανέλαβε την σχετική εργασία και με δεδομένο ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει δηλώσει πως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 40% της αποτίμησης της εταιρείας, το ποσό των μετοχών που θα προσφερθούν φτάνει τα 80 εκ. ευρώ.
Ο Σ. Κόκκαλης, ο οποίος είναι προφανές ότι θέλει να προετοιμάσει και μια υγιής διάδοχη κατάσταση στην πειραϊκή ΠΑΕ, σχεδιάζει να προτείνει περίπου εφτά μεγάλα πακέτα μετοχών, αξίας 20, 10 και 5 εκ. ευρώ, σε ισάριθμους επιχειρηματίες, που είναι γνωστοί φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και σε κάποια επιχειρηματικά fund που ενδιαφέρονται να μπουν στην «ερυθρόλευκη» εταιρεία. Ενα από τα συγκεκριμένα πακέτα θα προσφερθεί σίγουρα και στους αδερφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι πλέον έχουν στην κατοχή τους το 90% της ΚΑΕ (το υπόλοιπο βάσει νόμου ανήκει πάντα στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό), αλλά αρχικά τουλάχιστον δεν δείχνουν πρόθυμοι να αναμειχθούν και στο ποδόσφαιρο.
Σίγουρα, όμως, θα τα πουν με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς αξιόπιστες πηγές υποστηρίζουν ότι οι δύο συγκεκριμένες οικογένειες θα συνεργαστούν και στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό...
Από τη συμμετοχή ή όχι των αδερφών Αγγελόπουλου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, εξαρτάται και το ύψος της. Χωρίς τους Αγγελόπουλους η αύξηση δύσκολα θα ξεπεράσει τα 30 με 35 εκ. ευρώ, ενώ με την συμμετοχή τους ίσως φτάσει ακόμα και στα 80 εκ. ευρώ, χρήματα που από την μία θα καλύψουν το άνοιγμα των 22 εκ. ευρώ που υπάρχει στην ΠΑΕ.