powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Προς κραχ η Λίβερπουλ!

Δύσκολες ώρες φαίνεται ότι περνάει η ομάδα της Λίβερπουλ, αφού σύμφωνα με τους λογιστές του συλλόγου αλλά και οικονομολόγους στην Αγγλία, η κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας είναι σε τέτοια κατάσταση, που ίσως κινδυνεύσει ακόμα και με κατάρρευση.
Τα πράγματα είχαν αρχίσει να διαφαίνονται δυσοίωνα εδώ και ένα περίπου χρόνο, όταν πολλά δημοσιεύματα στο "νησί" μιλούσαν για την κακή οικονομική κατάσταση της Λίβερπουλ, με τους ιδιοκτήτες του συλλόγου ωστόσο να σπεύδουν να ησυχάσουν το κοινό.
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αφού ακόμα και οι λογιστές της εταιρίας όπου ανήκουν οι κόκκινοι, εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχίας τους για το αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η ομάδα στις υποχρεώσεις της.
"Η πιστωτική διευκόλυνση που πήρε η εταιρία ύψους 350 εκ. λήγει στις 24 Ιουλίου, και μέχρι τότε θα πρέπει να βρεθεί λύση, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Οι διευθυντές που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να κερδίσουν εκ νέου χρόνο.Οι όροι αυτοί δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο πως αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση, ή αν δεν αλλάξει κάτι γενικότερα, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει η μητρική εταιρία να δραστηριοποιείται", είπαν χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η Λίβερπουλ ανήκει στον όμιλο των Τομ Χικς και Τζόρτζ Ζιλέτ, Kop Football Ltd, η οποία είναι η μητρική εταιρία και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, που φυσικά αντιμετωπίζουν και αυτές προβλήματα.
Μόλις άρχισε το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, η Kop Football Ltd μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο, είχε απώλειες 42 δισεκατομμυρίων λιρών. Από αυτά τα 36,5 εκ. λίρες είναι οι τόκοι για το δάνειο των 350 εκ. που πήραν οι δυο Αμερικανοί επιχειρηματίες για να αγοράζουν την Λίβερπουλ.
Ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς αναλυτές στην Αγγλία μίλησε στη Sun για το θέμα λέγοντας:"Εάν δεν βρεθούν άμεσα χρήματα να μπουν στα ταμεία του συλλόγου τότε είναι πολύ πιθανό να καταρρεύσει η εταιρία. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί απογοητευτικοί, αλλά και το μέλλον δυσοίωνο. Τα περισσότερα μπορείτε να τα δείτε και μόνοι σας μέσω των λογαριασμών.Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός ενόψει της νέας σεζόν, καθώς τα όσα είχαν υποσχεθεί δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με την υπάρχουσα κατάσταση. Όλοι όσοι συνδέονται με την ομάδα θα πρέπει να ανησυχούν".
Αυτές οι ειδήσεις "σπρώχνουν" τους ιδιοκτήτες της ομάδας στο να πουλήσουν τον σύλλογο, κάτι που πήγαν να κάνουν και στο παρελθόν, όμως τελευταία στιγμή άλλαξαν τους όρους της συμφωνίας με Σαουδάραβα επιχειρηματία, δίνοντας μόλις το 50% των μετοχών τους.