powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

AEK: Όπου φτώχεια και γκρίνια...

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ που είχε ως κύριο αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα.Η σύμβαση που κοινοποιήθηκε στους μετόχους δεν τέθηκε προς έγκριση καθώς δεν υπήρχε χρόνος προκειμένου να μελετηθεί από όλους τους μετόχους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, Δημήτρης Χατζηχρήστος, την παρέλαβε μόλις το βράδυ της Τετάρτης.
Έτσι, η σύμβαση αποφασίστηκε να μελετηθεί διεξοδικά απ’ όλους και να τεθεί προς έγκριση στο τέλος του επόμενου μήνα.
Την παράσταση ωστόσο έμελλε να κλέψει ο διάλογος μεταξύ του Δημήτρη Χατζηχρήστου και του προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Θανόπουλου. Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή προς το τέλος, ο Χατζηχρήστος πήρε τον λόγο και χαριτολογώντας, είπε απευθυνόμενος στον Θανόπουλο: "Άντε πρόεδρε να τελειώνουμε, να πάμε στο αεροδρόμιο να πάρουμε τον Σισέ από τα χέρια του Παναθηναϊκού".
Η απάντηση του προέδρου της ΠΑΕ ήταν άμεση: "Ποιος Σισέ; Έχει δυο σπασμένα πόδια. Το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό. Εμείς αν είχαμε 20 εκατομμύρια η ΑΕΚ θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λιγκ".
Νωρίτερα μάλιστα και αναφερόμενος στην περίπτωση του Κώστα Κατσουράνη, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής με παρέμβασή του παρότρυνε τον Νίκο Θανόπουλο να τελειώνει τι διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό ισχυριζόμενος: "Τα 5 εκατομμύρια έγιναν 1,5 το 1,5 870 χιλιάρικα. Να τα πάρουμε γιατί στο τέλος θα πέσουν στα 200 χιλιάρικα".
"Η ρήτρα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη και νομικά καλυμμένη. Ίσως να χρειαζόταν να περάσουν και 3 χρόνια για να βρεθεί άκρη δικαστικά", απάντησε ο Θανόπουλος με τον Χατζηχρήστο να ξαναπαίρνει τον λόγο και να ρωτά: "Και γιατί δεν βγήκατε να πείτε ότι δεν υπάρχει ρήτρα 5 εκατομμύρια;" και τον πρόεδρο της ΠΑΕ να διευκρινίζει: "Κάναμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Πως θα μπορούσαμε να πάρουμε 5 εκατομμύρια όταν αυτοί δίνουν στην Μπενφίκα 2 με 2.5 εκατομμύρια ευρώ".