powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Οι έλληνες δεν πατάνε στο γήπεδο!

Πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, μελετώντας κανείς τα συμπεράσματα που ο ίδιος ο συνεταιρισμός κατέγραψε και δημοσιοποίησε, διαπιστώνεται εύκολα μια προσπάθεια ωραιοποίησης της κατά τ’ άλλα τραγικής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να μετριαστούν οι εντυπώσεις που προκύπτουν.
Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση αποτελεί κόλαφο για τη Σούπερ Λίγκα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.
Καταγράφοντας μερικά μόνο από τα στοιχεία που προκύπτουν έπειτα από δική μας, προσεκτική ανάγνωση, δείτε ποια είναι η πραγματική και δυστυχώς θλιβερή κατάσταση:
• Το 53% του συνόλου δεν πηγαίνει ΠΟΤΕ στο γήπεδο και το 25% σπάνια. Δηλαδή το 77% έχει από ανύπαρκτη έως ελάχιστη σχέση με το γήπεδο.
• Κάθε Κυριακή στο γήπεδο, πηγαίνει το 1,2% των ερωτηθέντων! Δηλαδή, ένας στους 100! Η Σούπερ Λίγκα παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία το ότι πέρσι το ποσοστό αυτό ήταν 0,6%.
• Το 58,7% δεν πατάει ποτέ στο γήπεδο γιατί φοβάται ότι θα γίνουν επεισόδια. Αλλά και το 23,8% που δεν πάει ποτέ στο γήπεδο λόγω της αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος και της κακής διαιτησίας, δεν είναι και λίγο...
• Αποτελεί επιτυχία πρώτου μεγέθους ότι μόλις το 60,2% θεωρεί «κακό» το επίπεδο της διαιτησίας! Θα περίμενε κανείς ένα 99% στο θέμα αυτό. Το 59,3% πάντως, θεωρεί ότι η διαιτησία επηρεάζει αρνητικά το πρωτάθλημα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το αλλοιώνει;
• «Ικανοποιητικό» το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρείται από το 18,6% των ερωτηθέντων. Το αντίθετο υποστηρίζει το 75,2%!
• Προσέξτε αυτό: Μόνο το 47,8% θεωρεί ότι η Σούπερ Λίγκα διοργανώνει καλύτερα το πρωτάθλημα απ’ ότι το διοργάνωνε η ΕΠΑΕ! Ούτε ένας στους δύο, δηλαδή! Ότι η Σούπερ Λίγκα είναι ξεκάθαρα χειρότερη από την ΕΠΑΕ, το υποστηρίζει το 13,1%. Από αυτούς, όμως, το 49% δικαιολογεί την άποψη του με το επιχείρημα ότι «η λίγκα δεν ελέγχει την αξιοπιστία της διαιτησίας»!
• Το καλύτερο όλων: Το 67,2% δεν γνώριζε ποιος είναι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας! Το 5% είπε ότι γνώριζε, αλλά ανέφερε λάθος όνομα! Ότι τον πρόεδρο της διοργανώτριας τον λένε Κώστα Πηλαδάκη, το γνώριζε μόλις το 26,5%! Αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν από το σύνολο, δηλαδή από ερωτηθέντες που μπορεί να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί και όχι. Οι «φίλοι του ποδοσφαίρου» όμως, δεν πάνε πίσω: Το 44,6% δεν είχε ιδέα για το ποιος είναι ο πρόεδρος της λίγκας!
• Όσον αφορά την αντικατάσταση του Βασίλη Γκαγκάτση από τον Σοφοκλή Πιλάβιο, το 42,9% την κρίνει θετικά, το 10,6% αρνητικά και το 40,3% δεν είχε άποψη ή δεν απάντησε.
• Τέλος, το 56,2 των «φίλων του ποδοσφαίρου», δεν θέλει τα πλέι οφς! Αυτό το είδαν στη Σούπερ Λίγκα ή το προσπέρασαν έτσι;
ΠΗΓΗ: contra.gr