powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Τουρκία: Διαιτητής και ομοφυλόφιλος,δεν γίνεται!

Σάλο έχει προκαλέσει στην τουρκική κοινωνία η δημόσια ομολογία του διαιτητή ποδοσφαίρου, Χαλίλ Ιμπραϊμ Ντιντσντάγκ ότι είναι ομοφυλόφιλος. Αυτή η ομολογία του κόστισε τη δουλειά του και είναι διατεθειμένος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο 33άχρονος διαιτητής και οι ερωτικές του προτιμήσεις έχουν γίνει το πρώτο θέμα συζήτησης στη γειτονική μας χώρα. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του αφαίρεσε την άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος ενώ απολύθηκε και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Τραπεζούντας στον οποίο παρουσίαζε μία εκπομπή. Ο ίδιος προτίθεται να τραβήξει το θέμα στα άκρα προκειμένου να βρει το δίκιο του:
"Δεν έχω κάνει κάποιο έγκλημα, δεν έχω δυσφημίσει το επαγγελμά μου. Είμαι, απλά, ομοφυλόφιλος. Από τότε που έγινε γνωστό το θέμα μου η ζωή μου έχει μετατραπεί σε κόλαση. Εχω εξελιχθεί σε σημαιοφόρο του αγώνα των ομοφυλόφιλων " , δήλωσε στο Associated Press από την Κωνσταντινούπολη όπου "αυτο-εξορίστηκε" αφήνοντας το σπίτι του στην Τραπεζούντα. Ο Ντιντσντάγκ τόνισε πως σε αυτόν τον αγώνα έχει τη συμπαράσταση της οικογένειάς του, ακόμη και του αδερφού του που είναι Ιμάμης.
Από την πλευρά της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα για την απόφαση αφαίρεσης της άδειας εξάσκησης του επαγγέλματος. Υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που πήρε απαλλαγή από τον τουρκικό στρατό και κρίθηκε ως "ακατάλληλος" λόγω των ερωτικών του προτιμήσεων, θα ήταν και "ακατάλληλος" από πλευράς φυσικής κατάστασης να εξασκήσει το επάγγελμα του διαιτητή.
Στην προσπάθειά του να επιχειρηματολογήσει επί του θέματος ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Λούφτι Αριμπογκάν τόνισε ότι ο Ντιντσντάγκ ήταν ένας μέτριος διαιτητής, ο οποίος δεν διέθετε το "ταλέντο" και ποτέ δεν θα μπορούσε να περάσει από την ερασιτεχνική στην επαγγελματική κατηγορία.
Αποψη επί του θέματος εξέφρασε και η ομοσπονδία διαιτητών ποδοσφαίρου της χώρας, η οποία, δια στόματος του προέδρου της, άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής στον 33άχρονο Τούρκο χωρίς, όμως, να εξηγεί το πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.
Ο Ντιντσντάγκ δεν φαίνεται να πείθεται από όσα ακούει: "Δεν είναι ειλικρινείς. Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλουν να με ξαναδούν σε κανέναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εάν χρειαστεί θα προσφύγω ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".
ΠΗΓΗ: Contra.gr