powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Στις ΕΠΣ ο νέος κανονισμός διαιτησίας

Ο νεος κανονισμός διαιτησίας καθαρογράφτηκε μετα τις τροποποιήσεις που εγιναν και η ΕΠΟ αρχισε να τον στέλνει στις ΕΠΣ και φυσικά στη Σούπερ Λίγκα για να λάβουν γνώση.Η διαδικασία αυτη ειναι υποχρεωτική με βάση το καταστατικό της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ωστε οι εκπρόσωποι των ενώσεων να προσέλθουν πλήρως ενημερωμένοι στην γενική συνέλευση ,που θα γινει στις 13 Ιουνίου.
Ο κανονισμός είναι χωρισμένος σε δυο αξονες. Ο ενας αφορά την ΚΕΔ ,το πώς συγκροτείται και ποια προσόντα πρέπει να εχουν τα τρία μέλη της που θα εχουν διετή θητεία. Πρέπει να υπήρξαν διαιτητές για τρία χρονια στην Α εθνική ή δυο χρόνια διεθνείς και να εχουν απολυτήριο λυκείου Επιλέγονται από το Δ.Σ της ΕΠΟ.
Η αλλαγή που εγινε σε σχέση με τον προηγούμενο κανονισμό είναι ότι δεν υπάρχει η δέσμευση με την ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ και οποιος διαιτητής εχει τα παραπάνω προσόντα μπορεί να είναι υποψήφιος για τις τρείς θέσεις της νεας ΚΕΔ ,η οποία θα επιλέγει και θα ορίζει τους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες ,αλλα δεν θα ασχολείται με την επιμόρφωση τους.Ο δεύτερος αξονας αφορά την καθιέρωση διευθυντή ανάπτυξης που θα αναλάβει την προσαρμογή στα νεα δεδομένα που αναφέρει η σύμβαση και θα αρχίσει με τον χρονο να τρέχει. Ο διευθυντής πρέπει να υπήρξε διεθνής να εχει αριστη γνώση Αγγλικών και να γνωρίζει και κομπιούτερ. Θα υπογράψει πρόσληψη, αφου θα είναι υπάλληλος της ΕΠΟ και θα αναλάβει τον ολο συντονισμό για να βγούν νεοι εκπαιδευτές που θα διδάσκουν στις σχολές των συνδέσμων. Παράλληλα θα ασχολείται και με την ανάδειξη νεων ταλέντων ,αφου στον κανονισμό μπήκε και η καθιέρωση των περιφερειαρχών εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις.
ΠΗΓΗ: www.diaititis.gr