powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Κυβερνητική ευλογία πήρε ο Μπομπ Κοζώνης!

Δεν είναι ψέμα να ισχυριστεί κανείς ότι ο Μπομπ Κοζώνης ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην ΑΕΚ με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ. Οι επαφές του (κυρίως) με ανθρώπους δίπλα στον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου (αλλά και προσωπικά με τον ίδιο), έχουν θέσει τις βάσεις για την άφιξή του στην πατρίδα με τρόπο ομαλό και για τις εκτός ΑΕΚ επενδυτικές επιδιώξεις του. Η δραστηριοποίησή του στον χώρο των ακινήτων και των δημοσίων κατασκευών αποτελεί για τον ίδιο την ασφαλιστική δικλείδα της επένδυσής του στην ΠΑΕ.
Είναι εξακριβωμένο ότι δεν θα αναλάμβανε την πρωτοβουλία προσέγγισης των διοικούντων την κιτρινόμαυρη εταιρία, αν πρώτα δεν είχε λάβει εγγυήσεις ότι θα συναντήσει μια ομαλή και ελκυστική κατάσταση στην προσπάθειά του να επεκτείνει την επιχείρησή του στην Ελλάδα. Ότι εν ολίγοις θα συναντήσει συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού.
Οι εγγυήσεις που λαμβάνει ο ίδιος από ανθρώπους της κυβέρνησης για απόλυτα διαφανείς διαδικασίες στον καταμερισμό των δημοσίων έργων-το να αναλάβει την αποπεράτωση κάποιων σημαντικών εξ αυτών αποτελεί τον έναν εκ των δύο βασικών επιχειρηματικών στόχων του στην Ελλάδα, ο άλλος αφορά την κατασκευή μεγάλων εμπορικών κέντρων- κάμπτουν μέχρι ώρας τους λογικούς ενδοιασμούς του, τους οποίους προσπαθούν να ενισχύσουν οι κάθε είδους καλοθελητές.
Ανάμεσά τους (λέγεται ότι) συγκαταλέγεται κι ένας πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ (όχι ασφαλώς ο Ντέμης Νικολαΐδης), ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να «χαλάσει» τη δουλειά αποστέλλοντας διαδοχικά e-mail στον Κοζώνη μέσω των οποίων τον καλεί να μην βάλει σε κίνδυνο την υγεία και την προσωπική περιουσία του για χάρη της ΑΕΚ. «Είναι καμένο χαρτί αυτή η ομάδα» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κάποια από τις ηλεκτρονικές επιστολές που έχει στα χέρια του ο επίδοξος αγοραστής της ΠΑΕ. Σκεφτείτε το! Από πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ!
Όπως έχει εξαγγείλει κατά την προεκλογική εκστρατεία του το κυβερνών κόμμα, στα άμεσα σχέδιά του είναι και η προσέγγιση επιτυχημένων ομογενών επιχειρηματιών με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Αποσκοπώντας ασφαλώς στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Επ' αυτού άλλωστε ο Κοζώνης είχε επαφές με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναλύοντάς τους τους επιχειρηματικούς σκοπούς του και κατά πόσο αυτοί θα αποδειχθούν ωφέλιμοι για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Εξυπακούεται ότι όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το αποτέλεσμα του διαχειριστικού - οικονομικού ελέγχου στα βιβλία της ΠΑΕ, ο οποίος δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από τα μέσα Νοεμβρίου. Αν σε αυτόν δεν διαπιστωθούν «μαύρες» τρύπες για τις οποίες δεν είναι ενήμερος (ο κ. Κοζώνης γνωρίζει για συνολικό άνοιγμα-χρέος 30 εκατ. ευρώ) και που εμφανίζουν τεράστια ποσά που δεν δικαιολογούνται, το σίγουρο είναι ότι το «deal» δεν θα χαλάσει.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr