powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Μπάγεβιτς: "Στην εθνική; Ποιός δεν θα ήθελε;"

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να αναλάβει την εθνική ομάδας εφόσον αποχωρήσει ο Οτο Ρεχάγκελ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Παράλληλα ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε πως η ΑΕΚ θα παλέψει στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους παρόλο που την θεωρούν όλοι αουτσάιντερ.
Ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Μini Football News», τόνισε πως η ΑΕΚ έχει πάντοτε βλέψεις πρωταθλητισμού, ενώ μίλησε με καλά λόγια για τους νεαρούς της ομάδας. Οσο για την Εθνική ο «Νοτύσκο» δεν απέκλεισε να αναλάβει κάποια στιγμη τις τύχες της.
Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που κάθε χρόνο πρέπει να έχει στόχο το πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας πρέπει να είναι πάντα υψηλοί, αφού προστάζει η ιστορία του συλλόγου. Δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει την ΑΕΚ ως αουτσάιντερ. Εχουμε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, αλλά φυσικά χρειάζεται χρόνος. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, αλλά τι θα συμβεί πιστεύω πως ειδικά φέτος δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κανείς».
Για τα ταλέντα του ρόστερ: «Τα νέα παιδιά έχουν θέληση και πολύ πάθος. Στην ΑΕΚ υπάρχουν ταλέντα που σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν σημαντική καριέρα. Γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ταλέντο στις νέες γενιές, αλλά η αλήθεια είναι πως συχνά δεν τους δίνονται οι απαραίτητες ευκαιρίες να το αποδείξουν».
Για την Εθνική: «Η Εθνική έχει αυτή την περίοδο ένα δύσκολο έργο παλεύοντας να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ. Ολοι ξέρουμε την πολύ καλή δουλειά του Οτο Ρεχάγκελ και για αυτό πιστεύω δεν είναι σωστό να συζητάμε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι προπονητής της εθνικής ομάδας. Ολοι οι προπονητές θα ήθελαν να βρεθούν σε αυτήν τη θέση, αλλά αυτό δεν είναι θέμα αυτήν την εποχή, αφού τώρα στον πάγκο υπάρχει ένας καθ' όλα άξιος προπονητής».
Για το παρελθόν: «Πολύ καλή περίοδος για εμένα και παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική ήταν η καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ. Δεύτερο σταθμό θεωρώ την προπονητική μου καριέρα την πρώτη φορά στην ΑΕΚ. Από το '92 έως και το '95 είχαμε πολύ καλή ομάδα. Και με τον Ολυμπιακό όμως τη δεύτερη χρονιά που ήμουν στην ομάδα το '98-'99 παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ηταν μία ξεχωριστή σεζόν».