powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πάλι ρεζίλι γίναμε

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο η συμμετοχή της Φανής Χαλκιά ως λαμπαδηδρόμου,χθες στην Αθήνα, στη διαδρομή προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από μια σεμνή τελετή, παραδόθηκε στην οργανωτική επιτροπή του «Βανκούβερ 2010».
Τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν τηλεγραφήματα από την Ελλάδα κάνοντας αναφορά στο θέμα. Μάλιστα, το Ρόιτερ φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Γιώργου Σιγάλα, που υποστηρίζει πως ό,τι έγινε οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος».
«Είναι ένα ανθρώπινο λάθος και τίποτε άλλο. Ήταν λάθος μου που δεν έλεγξα τα ονόματα του καταλόγου που κληρώθηκαν και στη συνέχεια εστάλησαν στην Ολυμπιακή Επιτροπή», δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας και πρόσθεσε: «Αυτό δεν υπέπεσε στην αντίληψη ούτε της ΕΟΕ, αλλά ο κατάλογος έφυγε από μας στο τέλος της ημέρας. Γι΄αυτό το λόγο αναλαμβάνω όλη την ευθύνη».
Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα και η ΔΟΕ, που επέκρινε την ΕΟΕ για το λάθος της, αφού όπως αναφέρει αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες δεν επιτρέπεται να τρέχουν ως λαμπαδηδρόμοι.