powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

"Εργολάβος αθλητικών έργων ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας"

Εικόνα ανοργανωσιάς και διάλυσης μαρτυράει το «ανάρμοστο» και «ασυγχώρητο λάθος» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ορίσει λαμπαδηδρόμο την εξοστρακισμένη από τον παγκόσμιο αθλητισμό Φανή Χαλκιά.
Το θέμα πήρε τεράστια έκταση από τον καναδικό αλλά και τον διεθνή Τύπο, ενώ δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά τα πικρόχολα σχόλια.
Δημοσιογράφος της «Βανκούβερ Σαν» είδε την Τετάρτη το βράδυ «σ' ένα σκοτεινό δρομάκι κάτω από την Ακρόπολη» την τιμωρημένη από τη ΔΟΕ με διετή αποκλεισμό Χαλκιά να τρέχει μεταφέροντας τη Φλόγα, λίγο πριν αυτή περάσει στα χέρια του ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Βασίλη Πολύμερου, ο οποίος άναψε τον βωμό. Χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή ο Καναδός δημοσιοποίησε το γεγονός, το οποίο αρχικά στην Αθήνα έγινε προσπάθεια να μείνει κρυφό. Εις μάτην βεβαίως, γιατί ήδη ο ντόρος στο εξωτερικό ήταν μεγάλος. Η πέτρα του σκανδάλου, η Χαλκιά, ήταν χθες άφαντη από προσώπου γης. Ο κόσμος ζητούσε επίμονα εξηγήσεις, αλλά οι πρωταγωνιστές του «λάθους» κρύβονταν.
Για «ένα ολόκληρο σύστημα που καλύπτει επιμελώς εδώ και δυόμισι χρόνια τον εργολάβο αθλητικών έργων Σπύρο Ζαννιά» μίλησε η κ. Λίτσα Σαρατζίδου, πρώην μέλος της Ομοσπονδίας τένις και του σωματείου «Αιολική» της Θεσσαλονίκης, που έχει καταγγείλει δημοσίως τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας για το ασυμβίβαστο αλλά και για κακοδιαχείριση. «Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Ζαννιάς είναι σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή», επέμεινε η κ. Σαρατζίδου, προσθέτοντας πως «ο νόμος ισχύει για όλους».
Σημεία προχειρότητας φανέρωσε προχθές στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το απαράδεκτο θέαμα των άδειων κερκίδων στην πιο ιερή στιγμή, της παράδοσης του συμβόλου του ολυμπισμού και της ειρήνης. «Με διάφορους τρόπους έπρεπε να εξασφαλιστεί η σχετική πληρότητα του Καλλιμάρμαρου», επισήμανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της FIBA Europe. «Δεν μπορούσαμε να φέρουμε σχολεία, ώστε να είχαμε 10-15.000 κόσμο και να αποφεύγαμε την πολύ άσχημη εικόνα με τα άδεια μάρμαρα, που πέρασε μέσω της τηλεόρασης παγκοσμίως;», αναρωτήθηκε, ζητώντας πάλι καταλογισμό ευθυνών: «Αυτοί που έχουν ευθύνες ας τις αναλάβουν». Με όλα αυτά η γιορτή του ολυμπιακού πνεύματος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.