powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κόκκινη κάρτα σε βία-ρατσισμό

Σε συνεργασία με την UEFA και την FARE (Football Against Racism in Europe), η Σούπερ Λίγκα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού και της βίας. Ετσι, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φιλάθλων, την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, αυτό το σαββατοκύριακο, θα διανεμηθούν κόκκινες κάρτες σε όλα τα γήπεδα με το σύνθημα «Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό! Κόκκινη κάρτα στη βία».
Παράλληλα, όλοι οι ποδοσφαιριστές αλλά και τα παιδιά μεταναστών που θα τους συνοδεύουν κατά την είσοδο στους αγωνιστικούς χώρους, θα φορούν πολύχρωμα μπλουζάκια με μηνύματα κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της βίας.
Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Νίκος Θανόπουλος δήλωσε: «Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στηρίζει αυτή την προσπάθεια που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν όλους μας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και του δικαιώματος στη διαφορετικότητα βρίσκει ιδανικό πρεσβευτή το ποδόσφαιρο. Λέμε όχι στο ρατσισμό και στη βία, στηρίζουμε την προσπάθεια της UEFA και της FARE».

Από εκδηλώσεις και ευχολόγια,καλά τα πάμε...Το θέμα είναι στην πράξη τι γίνεται.