powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Προκαλεί ο Μπέος για τα σικέ: "Αστείος ο Λιμάχερ"!

«Δεν είναι δυνατόν να αιωρείται μια σκιά, να πέφτει λάσπη και μετά από αρκετό καιρό, να μην υπάρχουν αποδείξεις ή στοιχεία. Να ξεκαθαρίσει αυτή η αλητεία. Τι είναι ο φάκελος της ΟΥΕΦΑ; Για μένα προσωπικά αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Λιμάχερ είναι αστείος. Είναι η τελευταία λέξη της μόδας, τα λεγόμενα golden boys και προφανώς πρέπει να δικαιολογήσει τον παχυλό μισθό που παίρνει. Τι σημαίνει δηλαδή άναψε κόκκινο και κίτρινο;»
Το παραπάνω ξέσπασμα έγινε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο όταν κλήθηκε στη διάρκεια εκπομπής του Sentra fm να σχολιάσει τις καταγγελίες του πειθαρχικού επιθεωρητή της UEFA, Πίτερ Λιμάχερ για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Τι εκτίμησε για την τύχη του φακέλου με τα στημένα που έχει πάει στην Εισαγγελία; «Είναι ένας φάκελος που όποιος δεν έχει χαρτί τουαλέτας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Τους προκαλώ, όποιος έχει στοιχεία να τα βγάλει...»
Ο κ. Μπέος συνέχισε λέγοντας: «Προχθές στον αγώνα Ιρλανδία - Ιταλία το "Χ" έφτασε το 2,40, άναψε κόκκινο για τις εταιρείες στοιχημάτων .Τι σημαίνει, ότι ήταν στημένο το παιχνίδι; Να μας πει ο κ. Λιμάχερ. Στημένο, εγώ ξέρω, είναι να πληρώνεις τον ποδοσφαιριστή ή τον διαιτητή για να έρθει το αποτέλεσμα που θέλεις και να κερδίσεις. Αν εγώ έπαιξα την ομάδα μου ότι θα κερδίσει τη Λάρισα, τι σημαίνει, ότι το έστησα; Υπάρχει κάποιο ποινικό αδίκημα;» συνέχισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε για το θέμα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ: «Σε μία συνάντηση που είχα με τον κ. Πιλάβιο, του είχα προτείνει όσοι εμπλέκονται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο, να απαγορεύεται να παίζουν στοίχημα. Εγώ το έχω αυτό στον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας. Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος είναι επαγγελματίες, διαβάζουν για την προϊστορία των ομάδων, αν έχουν τραυματίες...Αν λοιπόν πέσουν όλοι σ' έναν αγώνα, δε σημαίνει ότι είναι στημένος. Αυτά που λέει ο κ. Λιμάχερ είναι γελοιότητες. Σε όλο τον κόσμο για να πας να δικαστείς, χρειάζονται αποδείξεις, με ενδείξεις δεν καταδικάζεται κανείς. Και λέει τώρα ο κ. Λιμάχερ ότι κοκκίνισε ένας αγώνας... Ξέρει τι έλεγε η Μοσχολιού, άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε... Δεν μπορεί να αιωρείται μία κατάσταση επειδή κάποιοι έτσι θέλουν. Γνωρίζετε ότι οι εταιρείες στοιχημάτων στην Ελλάδα δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φορολογία. Τι μιλάνε λοιπόν; Αν υπάρχουν στοιχεία, όσοι εμπλέκονται, να πάνε όλοι φυλακή».