powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

"Κανείς πάνω από τον ΠΑΟ"

Με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Νικόλα Πατέρα ο Γιάννης Βεκρής. Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» και αναφέρθηκε στον ενάμιση χρόνο της πολυμετοχικότητας, στις σχέσεις των μετόχων και τη διακριτική «απόσυρση» των Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου από το προσκήνιο, ενώ χαρακτήρισε υπερπλήρες το ρόστερ του «τριφυλλιού». Πάντως, απόφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος...
Αναλυτικά, μίλησε:
Για τη πολυμετοχικότητα: «Η μετάβαση από την απόλυτη διοίκηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην πολυμετοχικότητα δεν ήταν καθόλου εύκολη. Και ένας από τους λόγους που νομίζω ότι επιλέχθηκα για να συμμετάσχω σ' αυτή την προσπάθεια ήταν για να βοηθήσω προς αυτήν τη μετάβαση. Νομίζω ότι τα πράγματα πάνε πλέον πολύ καλά, η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό έχει βρει το δρόμο της. Εχει έναν καλό «κουμανταδόρο», τον Νικόλα Πατέρα, ο οποίος είναι καλός «καπετάνιος»' και εκτιμώ ότι τα πράγματα προχωράνε αυτήν τη στιγμή πολύ θετικά».
Για τη κίνηση των Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου να αποσυρθούν: «Σε εκείνο το ΔΣ ο Νικόλας Πατέρας πήρε την εντολή να συνεχίσει για άλλον ένα χρόνο και αφού αποφασίστηκε να στηριχτούν και να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη προς τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή, οι κ. Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος «αποσύρθηκαν» διακριτικά από το προσκήνιο. Μια κίνηση και από τους δύο προς τον πρόεδρο που εν ολίγοις έλεγε «προχώρα κι εμείς είμαστε μαζί σου...».
Για την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Φέτος, παρότι έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ και μπορούμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αυτό δεν το έχουμε αποτυπώσει ακόμη σε απόλυτο βαθμό στο γήπεδο. Η βασική διαφορά ωστόσο σε σχέση με πέρσι είναι ότι φέτος καταφέρνουμε και παίρνουμε τα αποτελέσματα. Ματς τα οποία πέρυσι τα χάναμε ή τέλος πάντων «κολλάγαμε» φέτος βλέπουμε ότι τα κερδίζει ο Παναθηναϊκός».
Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Για μένα είναι σχεδόν υπέρπληρες και πάρα πολύ καλό. Δηλαδή δημιουργείται η βάση για να γίνει μια ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστήσει για χρόνια και κάθε χρόνο, στις μεταγραφικές περιόδους το καλοκαιριού, απλώς θα προσθέτει το πολύ δύο παίκτες ποιότητας που θα κάνουν την διαφορά. Δεν θα χρειάζεται παραπάνω μεταγραφές. Δύο παίκτες. Το ράβε ξήλωνε δεν είναι καλό να γίνεται κάθε χρόνο.Το κάνεις μία φορά και μετά προχωράς με το υλικό που έχεις «ράψει» και προσθέτεις πλέον μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Το ρόστερ είναι βαθύ φέτος. Εδώ, για παράδειγμα μείναμε χωρίς πλάγια μπακ με τους συνεχόμενους τραυματισμούς που είχαμε με τον Σπυρόπουλο, τον Δάρλα, τον Μαρίνο και αυτό δεν φάνηκε καν στην ομάδα, ούτε στο παιχνίδι ούτε στα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός θα θέλει πλέον ένα με δύο παίκτες το χρόνο και θα μπορεί να συνεχίσει έτσι για χρόνια».