powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Εθνική: Πρώτη φορά τόσα νεύρα

Tο «έλα να «δεις» έγινε χθες στα αποδυτήρια της Eθνικής μετά τη λήξη του ημιχρόνου με τον Ρεχάγκελ (πρώτη φορά) να παρουσιάζεται τόσο εκνευρισμένος, με κάποιους διεθνείς να αντιδρούν απέναντι στον Γερμανό τεχνικό και τις φωνές όλων να ακούγονται στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ!
Με τη λήξη του ημιχρόνου οι διεθνείς κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, όπου εκεί το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Ότο Ρεχάγκελ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει κάτι, όσο και ο διεθνής, Βαγγέλης Μόρας, πήραν την πρωτοβουλία να αναφερθούν στην ένταση που υπήρξε στα αποδυτήρια στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.
Όσοι βρέθηκαν στο εσωτερικά του Ολυμπιακού Σταδίου διαπίστωσαν ότι οι φωνές μέσα από τα αποδυτήρια της εθνικής ακούγονταν μέχρι τους έξω διαδρόμους! Οι παίκτες φώναζαν μεταξύ τους, ο Ρεχάγκελ τα «έχωνε» στους παίκτες και γενικώς η εικόνα δεν θύμιζε σε τίποτα φυσιολογικά αποδυτήρια ομάδας. Μάλιστα, πάνω στις έντονες παρατηρήσεις του Γερμανού τεχνικού δεν ήταν λίγοι οι διεθνείς (από τις παλιές «καραβάνες») που αντέδρασαν και εξέφρασαν τα παράπονά τους στον Ρεχάγκελ!
Γενικά τα όσα ακούγονταν αφορούσαν την αμυντική λειτουργία της ομάδας αφού σε δυο επιθέσεις που έκαναν οι Λετονοί σκόραραν. Οι παίκτες έλεγαν, σε γενικές γραμμές, ότι δεν είμαστε καθόλου καλά στημένοι, και ότι αγωνιστικά ήταν απαράδεκτοι. «Δεν γίνεται να χάνουμε απ’ αυτή την ομάδα», έλεγαν οι παίκτες.
Εξάλλου, ο Κώστας Κατσουράνης, με δηλώσεις του μετά το ματς «φωτογράφισε» για ποιον λόγο έγινε «χαμός» στην ανάπαυλα λέγοντας την ατάκα: «Στο πρώτο μέρος παίζαμε λες και ήμασταν Πελέ και Μαραντόνα…».
Άνθρωποι που γνωρίζουν τον Ρεχάγκελ πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια έλεγαν ότι πρώτοι φορά τον έβλεπαν να φωνάζει τόσο πολύ: «Τι είναι αυτά που κάνατε; Ο καθένας κάνει ό, τι θέλει! Άλλα σας είπα να κάνετε και άλλα κάνετε! Κρατήστε επιτέλους τις θέσεις σας», ήταν μερικά από τα λόγια του «Χερ Ότο».
Άλλωστε, η ένταση στα αποδυτήρια προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και του Σωτήρη Κυργιάκου, οι οποίοι όπως σας ενημέρωσε από χθες ο sportdog, κατέβηκαν στο ημίχρονο στους παίκτες και συνέστησαν ηρεμία. Μάλιστα, ο κ. Πιλάβιος είχε σχετική κουβέντα επί του θέματος με τον «τιμ μάνατζερ» της εθνικής, Τάκη Φύσσα, ο οποίος κι αυτός προσπαθούσε να «καλμάρει» την κατάσταση. Πάντως, ευτυχώς, όλο αυτό το κλίμα λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για την ομάδα που βγήκε στο δεύτερο μέρος και με πολλά γκολ «καθάρισε» το ματς.
Τα πολλά νεύρα που επικρατούσαν στους διεθνείς στην ανάπαυλα του αγώνα με τη Λετονία φάνηκαν και μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν λίγο πριν την έναρξη του ημιχρόνου ο Γιάννης Τοπαλίδης μετέφερε στον Αμανατίδη την εντολή του Ρεχάγκελ να περάσει αλλαγή στη θέση του Σαλπιγγίδη και ο επιθετικός της Φρανκφούρτης έβγαλε το διακριτικό φανελάκι της προθέρμανσης, το πέταξε με δύναμη στον πάγκο και φάνηκε να λέει εμφανώς εκνευρισμένος: «Καλά, τώρα μου το λες;».
Εκνευρισμένος φαινόταν και ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος λίγο πριν μπουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερος μέρος είχε κουβέντα με τον Ότο Ρεχάγκελ στη φυσούνα του γηπέδου. Ο διεθνής άσος εξέφρασε στον ομοσπονδιακό τεχνικό τα παράπονά του προφανώς για την τακτική της εθνικής μέσα στο παιχνίδι.