powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Τιμωρία του διαιτητή για το γκολ-μπαλόνι...

To απίστευτο γκολ με τη βοήθεια του... μπαλονιού που δέχτηκε η Λίβερπουλ από τη Σάντερλαντ θα κοστίσει στο ίδιο τον διαιτητή.Ο Μάικ Τζόουνς από το Τσέσαϊρ μέτρησε κανονικά το γκολ του Ντάρεν Μπεντ στο 5' όπου η μπάλα χτύπησε σε μία φουσκωτή μπάλα θάλασσας που είχε πετάξει λίγο πριν ένας οπαδός των "κόκκινων" στην περιοχή του Πέπε Ρέινα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ αναμένεται να μπει στο "ψυγείο" για τα παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.
Επιπλέον ο διαιτητής (δεύτερη σεζόν που σφυρίζει στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας) καλείται -όπως όλα δείχνουν- να απολογηθεί μαζί με τους τρεις βοηθούς του για τις πράξεις του, με το σημαντικότερο παράπτωμά του να είναι πως έδειξε να αγνοεί τους διεθνείς κανονισμούς.
"Ο διαιτητής σταματάει, διακόπτει η τερματίζει το ματς όταν υπάρχει οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση", αναφέρουν ρητά οι κανονισμοί της FIFA, ενώ την ίδια ώρα ο Τζόουνς έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών πρώην διαιτητών (Ντέρμοτ Γκάλαχερ, Τζεφ Γουίντερ) για την μη υπόδειξή του.