powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

"Στοπ" Βασιλακόπουλου στα Σκόπια

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προκαλεί και σε αθλητικό επίπεδο, μέσω της παρουσίασης της επίσημης φανέλας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.Τέσσερις μόνο μέρες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της ΠΓΔΜ παρουσίασε τη φανέλα της Εθνικής όπου με μεγάλα γράμματα αναγράφεται το όνομα «Macedonia».
«Προφανώς πρόκειται για παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης», σχολίασε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (FIBA Europe), Γιώργος Βασιλακόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση της φανέλας της εθνικής μπάσκετ της ΠΓΔΜ, που είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.
Όπως είπε, η ομάδα της ΠΓΔΜ θα παίξει στο Ευρωμπάσκετ με φανέλα που θα συμβαδίζει με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της FIBA. «Αυτό, άλλωστε, μου έχει δηλώσει σε σχετική του επιστολή ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Για το θέμα πήρε θέση και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης: «Η Ομοσπονδία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα ανάλογο ζήτημα το 2007, στο Ευρωμπάσκετ Νέων της Σλοβενίας, όταν τελικώς εφαρμόστηκαν πιστά οι διεθνείς διατάξεις. Το ίδιο είμαστε βέβαιοι πως θα συμβεί και τώρα».