powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η εξομολόγηση του boοkie για τα σικέ ματς

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην αθλητική ιστοσελίδα sport24.gr ο επικεφαλής της μεγάλης στοιχηματικής εταιρείας Interwetten.com κ.Βόλφγκανγκ Φαμπιάν.Ιδού το απόσπασμα που αφορά στον παράνομο στοιχηματισμό και στους στημένους αγώνες:

SPORT 24: Το στοίχημα στην Ελλάδα παίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους. Από τότε που έγινε τόσο δημοφιλές – τα τελευταία χρόνια – έφερε και μια καινούργια συνήθεια. Συνήθως όσοι χάνουν – αλλά όχι μόνο αυτοί – όταν δουν κάποιο αποτέλεσμα που δεν κάθεται καλά στη λογική τους – ή και στην πρόβλεψή τους – έχουν αμέσως την εξήγηση: «Το στήσανε για το στοίχημα».

W.Fabian: Νομίζω ότι η λογική λέει ακριβώς το αντίθετο. Δεν υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται περισσότερο για καθαρό αθλητισμό και αποτελέσματα από τις στοιχηματικές εταιρείες. Γιατί αυτή είναι η βάση αυτού που κάνουμε. Σε κάθε – υποθετικά – στημένο παιχνίδι, αυτός που χάνει χρήματα είναι ο bookie και όχι αντίστροφα. Εμείς χάνουμε και όχι οι πελάτες.Γιατί αν κάποιοι γνωρίζουν ότι το τάδε παιχνίδι είναι στημένο και εμείς όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε. Δεν θέλουμε λοιπόν να υπάρχουν στημένα παιχνίδια και οπωσδήποτε εμείς ποτέ δεν θα μπαίναμε σε μια τέτοια διαδικασία. Γι’ αυτό όταν έχουμε την παραμικρή ένδειξη ή πληροφορία ότι κάποιο ματς ενδέχεται να ανήκει σε αυτή την κατηγορία, το βγάζουμε έξω από το κουπόνι μας ή δίνουμε πολύ μικρές αποδόσεις παίρνοντας έτσι το ελάχιστο δυνατό ρίσκο.

SPORT 24: Αυτή είναι η επόμενη ερώτησή μου. Πώς ενεργεί σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρεία σας;

W.Fabian: Όπως είπα και πριν, αν έχουμε κάποια πληροφόρηση ή ακούσουμε περίεργες φήμες, παίρνουμε τα μέτρα μας. Ως στοιχηματική εταιρεία δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε όλα τα παιχνίδια στο κουπόνι μας. Και μπροστά σε κάθε πιθανό κίνδυνο, έχουμε το δικαίωμα να προστατευτούμε.

SPORT 24: Τι εννοείτε όταν μιλάτε για φήμες ή πληροφόρηση για ένα ύποπτο παιχνίδι; Από πού ή από ποιόν θα μπορούσατε να έχετε τέτοιου είδους πληροφόρηση;

W.Fabian: Έχουμε ανθρώπους στα διάφορα κράτη της αγοράς μας, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, οι οποίοι εργάζονται για μας. Όταν ακούσουν κάτι, μας ενημερώνουν αμέσως. Επίσης, αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι σχετικά αδιάφορο για τους παίκτες και ξαφνικά δούμε να παίζονται χιλιάδες ευρώ πάνω του, τότε πρέπει να το προσέξουμε και να αναρωτηθούμε «γιατί;». Αυτός είναι και ο λόγος που στην Ελλάδα – αλλά και αλλού – υπάρχουν τόσα πολλά sites και έντυπα για το στοίχημα.Ο καθένας νομίζει ότι έχει τις «καλές» πληροφορίες που δεν έχουν οι υπόλοιποι και πιστεύει ότι οι δικές του προτάσεις είναι οι καλύτερες. Αλλά βέβαια αυτό έχει να κάνει και με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων παικτών. Το στοίχημα είναι μια «κόντρα» μεταξύ του bookie και του παίκτη. Και όλοι θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν τον bookie.