powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

H μεγαλύτερη στοιχηματική απάτη

Η Λέφσκι Σόφιας είναι το πρώτο θέμα συζήτησης εδώ και λίγα 24ωρα στη γειτονική μας Βουλγαρία και η αιτία δεν είναι κάποια εντυπωσιακή νίκη ή κάποια βαριά ήττα, αλλά το γεγονός ότι ο σύλλογος έπεσε θύμα μίας απόλυτα καλοστημένης ποδοσφαιρικής απάτης (!) που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου με την "μισητή" ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Το στόρι που θα ακολουθήσει μπορεί να ακούγεται σενάριο ιδανικό για κινηματογραφική ταινία όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνάμα επώδυνο για τους διοικούντες την Λέφσκι:
Επίσημα όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη όταν έφτασε στα γραφεία της Λέφσκι ένα φαξ προερχόμενο από τη Ρούμπιν Καζάν, τη φιλόδοξη και οικονομικά εύρωστη πρωταθλητρια Ρωσίας, με το αίτημα να είναι ξεκάθαρο:
Η παραχώρηση στους Μοσχοβίτες από την πλευρά της Λέφσκι των τεσσάρων καλύτερων παικτών της έναντι εξαιρετικών οικονομικών ανταλλαγμάτων, με το "κουαρτέτο" να αποτελείται από τον Βούλγαρο Ζίφκο Μιλάνοφ, τον Σκοπιανό Ντάρσκο Τασέφσκι (για αυτούς τους δύο η προσφορά ήταν πάνω από 1.000.000 ευρώ για τον καθένα), τον Βραζιλιάνο Ζε Σοάρες και τον Μαροκινό Γιουσέφ Ραμπέχ (ελάχιστα χαμηλότερη η προσφορά για τους δύο τελευταίους).
Μία ημέρα αργότερα έκανε την εμφάνισή του στη Σόφια ένας παράγοντας της Ρούμπιν, του οποίου κανείς δεν είχε ακούσει το όνομα στο παρελθόν, προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο η ρωσική ομάδα "καιγόταν" για την άμεση πραγματοποίηση αυτού του τετραπλού μεταγραφικού "χτυπήματος".
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λοιπόν, οι παίκτες έπρεπε να αναχωρήσουν άμεσα για τη Ρωσία επειδή η Ρούμπιν είχε "εξοντωθεί" από το ιό της γρίπης και για αυτό είχε λάβει ειδική άδεια από την UEFA για να ανοίξει ξανά η μεταγραφική αγορά.
Η συνολική προσφορά των 4.000.000 "έπεισε" τους διοικούντες να αποδεχτούν την πρόταση, καθώς αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν εγγύηση για το υγιές μέλλον του συλλόγου, ενώ προγραμμάτισαν μάλιστα και συνέντευξη Τύπου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όπου εξήγησαν τους λόγους για την απόφασή τους αυτή, την παραμονή του μεγάλου ντέρμπι με την συμπολίτισσα ΤΣΣΚΑ.
Από την πλευρά τους βέβαια, οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τους παράγοντες και τον προπονητή της Ρούμπιν Καζάν και πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά τους για άλλους παίκτες -αφενός γιατί είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος και αφετέρου γιατί δεν είχαν προσβληθεί από καμία επιδημία γρίπης-, όμως ο πρόεδρος της Λέφσκι, Τόντορ Μπάτκοφ, είχε ήδη πάρει την απόφασή του.
Το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι τέσσερις παίκτες έφευγαν για το Καζάν συνοδευόμενοι από τον οικονομικό διευθυντή, Κονσταντίν Μπαζντέκοφ, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως έκαναν στάση στη Μόσχα όπου τους περίμενε ένα άτομο που τους παρουσιάστηκε με το όνομα Μαρκ Μπέργκερ και με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ρούμπιν.
Ο ίδιος άνθρωπος φρόντισε να τους τακτοποιήσει σε ξενοδοχείο εν αναμονή των ιατρικών εξετάσεων, ενώ τους "κέρδισε" με την προσφορά 500.000 ευρώ που έκανε στον κάθε παίκτη για τη σεζόν αυτή στην Καζάν.
Οι αρνητικές όμως εκπλήξεις άρχισαν να "σκάνε" από το πρωί της Κυριακής και μετά την επίσκεψη σε μία κλινική της Μόσχας. Με δεδομένο πως τα απαιτούμενα έγγραφα για την υπογραφή των συμβολαίων των τεσσάρων παικτών δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους, οι διοικούντες τη Λέφσκι προσπαθούσαν μάταια να επικοινωνήσουν με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου (δεν ήταν το επίσημο νούμερο της Ρούμπιν) που τους είχε δοθεί στο φαξ.
Φυσικά δεν πήραν καμία απάντηση ενώ οι "πονοκέφαλοι" άρχισαν να γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι όταν ο υποτιθέμενος Μαρκ Μπέργκερ που τους είχε υποδεχτεί στη ρωσική πρωτεύουσα είχε απλά "εξαφανιστεί" (στην πραγματικότητα υπάρχει επιχειρηματίας με αυτό το όνομα όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Καζάν).
Ήδη η υπόθεση είχε αρχίσει να "μυρίζει" επικίνδυνα και ο Μπαζντέκοφ πήρε την απόφαση για την επιστροφή στην πατρίδα, χωρίς όμως να προλαβαίνουν οι παίκτες να φτάσουν εγκαίρως για να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους για το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
Και ενώ η μισή Βουλγαρία είχε αρχίσει να γελάει με το "πάθημα" της Λέφσκι και η άλλη μισή να κρύβεται από ντροπή, οι τέσσερις προσγειώθηκαν στη Βουλγαρία για να πληροφορηθούν με το που πάτησαν το πόδι τους ότι το μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος είχε χαθεί με σκορ 2-0, αποτέλεσμα που έφερνε την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή με 16 βαθμούς και την Λέφσκι 8η με 9 πόντους, θέση που ήταν η χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.
"Μείναμε έκπληκτοι όταν ακούσαμε για την άφιξη αυτών των παικτών από τη στιγμή που το μεταγραφικό παράθυρο στη Ρωσία έχει κλείσει", δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού συλλόγου Μαξίμ Λοπούκοφ, την ώρα που οι διοικούντες τη Λέφσκι αντιμετώπιζαν την κατακραυγή του Τύπου και των οπαδών.
"Ήταν μία μοναδική ανοησία και η Λέφσκι έγινε ανέκδοτο", ανέφερε χαρακτηριστικά η "Trud", μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στη Βουλγαρία, με τον υποστηρικτή της Λέφσκι, Βαλεντίν Ντένεφ, να είναι καυστικός με την ομάδα του.
"Δώσαμε τον τίτλο με τον πιο ηλίθιο τρόπο. Μας έκαναν να φαινόμαστε σαν οι ηλίθιοι της Ευρώπης".
Όσο για το ποιος ευθύνεται πίσω από αυτή την σατανική απάτη εις βάρος της Λέφσκι (η "προσφορά" για τους καλύτερους παίκτες της Λέφσκι αποδείχτηκε πως ήταν μία "φούσκα" που είχε ως σκοπό να αποδυναμωθεί η ομάδα ενόψει ντέρμπι) όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπατκόφ εξαπατήθηκε από τη διεθνή στοιχηματική μαφία!
Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από το γεγονός ότι αρκετά γραφεία στοιχημάτων ανέφεραν ότι δέχτηκαν "μεγάλα πονταρίσματα που προκαλούν υποψίες" υπέρ της νίκης της ΤΣΣΚΑ επί της Λέφσκι, ενω η απόδοση για τη νίκη των γηπεδούχων είχε πέσει δραματικά από το 1.96 στο 1.67 στο μεγαλύτερο ασιατικό στοιχηματικό σάιτ "SBObet".
Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Λέφσκι προτίθεται να να ενημερώσει τις βουλγαρικές αρχές αλλά και να ζητήσει βοήθεια ακόμα και από την Ιντερπόλ σε μία προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι, ενώ ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε πως θα γίνουν εξονυχιστικοί έλεγχοι για να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την πολύ "παράξενη"ιστορία...