powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Να στηρίξουμε τη ζωή

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, συνάδελφός μας δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης, ζητά την στήριξή μας την Κυριακή των εκλογών. Είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής, στην Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.
Μετά από 35 χρόνια στη μαχόμενη δημοσιογραφία, 25χρονη πορεία στο αναπηρικό κίνημα για ανακούφιση των νεφροπαθών, όπως και 20ετή συμμετοχή στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την εμπειρία αυτή σε θέματα που μας καίνε (ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και μόχθο πολλών δεκαετιών).
Εμείς οι παλιοί τον ξέρουμε και τον τιμούμε. Ας κάνουν το ίδιο και οι νέοι συνάδελφοι. Το γεγονός ότι 24 χρόνια υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας του στην ατέλειωτη πάλη για την δημιουργία κοινωνικού κράτους.
Αγαπητέ και καλέ συνάδελφε Γιώργο,
Πήρα το γράμμα σου στη ξενιτιά. Να είσαι βέβαιος ότι η εκ μέρους μου στήριξή σου είναι δεδομένη. Θα κάνω ό,τι μπορώ ανάμεσα σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς και φυσικά συναδέλφους. Εγώ – το ίδιο και δεκάδες άλλες χιλιάδες συμπατριωτών μας που θα βρίσκονται για πολλούς και διαφορετικούς λόγους έξω από τα εθνικά μας σύνορα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου - δυστυχώς δεν έχω το δικαίωμα να ψηφίσω.
Η Ελλάδα συνεχίζει να δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στον πολίτη της. Δεν είναι μια από τις τόσες και τόσες υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπληρώνονται στον γενέθλιο τόπο μας. Είναι η κορυφαία άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματός μας. Η πατρίδα μας εξακολουθεί να μας το στερεί. Μέχρι πότε;
Από καρδιάς, σου εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη στον αγνό και δύσκολο αγώνα σου.
Με πατριωτικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ανδρέας Παπαγεωργόπουλος,
μέλος της ΕΣΗΕΑ