powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Διαιτησία: Οικογενειοκρατία και κουμπαριές...

Ο «πόλεμος των Ρόουζ», η ταινία με πρωταγωνιστές την Κάθλιν Τέρνερ και τον Μάικλ Ντάγκλας, εξιστορεί μια ενδοοικογενειακή διαμάχη.
Στον πόλεμο της διαιτησίας, οι κόντρες είναι συνεχείς και το έπαθλο ένα και μόνο: ποιος θα πάρει το «πάνω χέρι», ποια ομάδα θα έχει κέρδος από τα σφυρίγματα, πού θα γείρει η πλάστιγγα της επιρροής.
Τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, με δύο μόνο αγώνες, δεν είχαν προηγούμενο! Η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση. Ο Δημητριάδης επικοινώνησε με Τεροβίτσα και τα λοιπά κεφάλια της ΚΕΔ προκειμένου να ζητήσει προσοχή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ, είναι σαφές, απειλεί και ακονίζει τα μαχαίρια. Και βέβαια, επειδή «ό,τι έγινε, έγινε», κοιτά το άμεσο μέλλον και κυρίως το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Διότι στους Θρακομακεδόνες γνωρίζουν πως αν χάσουν, αντίο... τίτλος! Άλλη μια σεζόν χαμένη. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί την τακτική των διαρροών! Ο ΠΑΟ, με μπροστάρη τον Ν. Πατέρα, αναφέρθηκε σε «παπαγαλάκια» και ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της διαιτησίας για τα προηγούμενα 13 έτη! DVD ετοιμάζονται, οι επίμαχες φάσεις αναλύονται, την ίδια ώρα που το άλλοτε πουλέν της ΚΕΔ, ο Κύρκος, τα έκανε μαντάρα στη Νέα Σμύρνη, ακύρωνε κανονικό γκολ και έκλεινε τα μάτια στον Γκαρσία που θερίζει επικίνδυνα.
Η περιλάλητη «νέα εποχή της διαιτησίας» άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς! Η επίπλαστη εκεχειρία, διαλύθηκε! Η μία ανακοίνωση βγαίνει αμέσως μετά την προηγούμενη, όλοι μετρούν τα... σπόρια, περνούν από κρησάρα τους διαιτητές, τους επόπτες, τους παρατηρητές! Ίσως εδώ να κρύβεται το παιχνίδι. Γιατί ο μεν Ντάκος τιμωρήθηκε για το γεγονός ότι δεν καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άρη, ενώ ο Δαλούκας τη γλίτωσε, μολονότι άφησε τον Μέλμπεργκ να συμπεριφέρεται λες και θέλει να κάνει παρέα στον συμπατριώτη του τον Κρίστιανσον, τον κόουτς του «κόκκινου» βόλεϊ!
Ο ΠΙΛΑΒΙΟΣ ακολουθεί τον Βασσάρα στα σεμινάρια που διοργανώνονται με θαυμαστή συχνότητα. Του αφήνει γήπεδο, γιατί ο ίδιος φαίνεται να επιδιώκει να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, όντας θεσμικός παράγοντας. Έτσι, τη μια εμφανίζεται στη σουίτα του Κόκκαλη στο «Καραϊσκάκη», την επομένη τον βλέπουμε στο ΟΑΚΑ σε ραντεβού του Παναθηναϊκού. Ο Βασσάρας έφτιαξε τους πίνακες και κόπηκαν πολλοί διαιτητές. Αλλά το θέμα δεν είναι η φυσική κατάσταση και τα αγωνιστικά τεστ. Διότι η ακύρωση του γκολ του Βιεϊρίνια στη Νέα Σμύρνη φανερώνει άγνοια κανονισμών από τον Κύρκο! Οι ορισμοί γίνονται με όσα θα ήθελαν οι ομάδες. Ο Βασσάρας βλέπει ως καλύτερους τον Κάκο και τον κουμπάρο του, τον Δαλούκα. Το ουσιαστικό κουμάντο της διαιτησίας, είχε το σκριν του Ολυμπιακού και του υιού Θεοδωρίδη. Για τον λόγο αυτόν δεν ακούστηκαν ενστάσεις το περασμένο καλοκαίρι και στο Λιμάνι τήρησαν στάση αναμονής. Ο Παναθηναϊκός έδειξε τη δύναμή του καθώς νέα ΚΕΔ με τον Τεροβίτσα επικεφαλής είναι της απολύτου αρεσκείας του.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στο φετινό πρωτάθλημα; Σύμφωνα με τις επιθυμίες της ΟΥΕΦΑ, οι τιμωρίες δεν γνωστοποιούνται ούτε μαθαίνουμε τις βαθμολογίες των διαιτητών ύστερα από κάθε αγωνιστική. Αυτό συνεπάγεται πλήρες σκοτάδι! Διότι- πολύ απλά- οι ιθύνοντες της ΕΠΟ και της ΚΕΔ αφήνουν κάποιον εκτός για λίγο, του δίνουν ένα μίνι μπόνους ορίζοντάς τον ως τέταρτο και μετά τον επαναφέρουν στη δράση! Έτοιμο να... κατασπαράξει κάποια ομάδα!
ΠΟΥ ΠΟΝΑ η διαιτησία; Στις οικογενειακές σχέσεις. Δεν μπορεί ο Ζαχαριάδης, ας πούμε, να είναι παρατηρητής στη Σούπερ Λίγκα και ο γιος του να παίζει στη Β΄ Εθνική. Και βέβαια, οι γνωριμίες, οι συνεταιρισμοί (!) μεταξύ των μελών, παραμένουν κάτι ισχυρό στους κόλπους της διαιτησίας. Υποθέτουμε ότι οι κ.κ. Πιλάβιος- Βασσάρας τίποτα δεν θα έχουν ακούσει για τους εκλεκτούς των ενώσεων, τις κουμπαριές και τα σχετικά...
ΠΗΓΗ: Τα Νέα