powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τραγέλαφος για Σηφάκη και στον αθλητικό δικαστή

Η εκδίκαση της ένστασης που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Άρης πραγματοποιήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague.
O δικηγόρος του Άρη, Αργύρης Λίβας, παίρνοντας πρώτος τον λόγο σημείωσε: "Η αποστολή του Άρη πέρασε τα πάνδεινα. Δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουμε σώοι και αβλαβείς. Ήμασταν υπό το κράτος απειλής. Δεν είναι το δυνατόν να ξεκινήσει ένα παιχνίδι με τα από 45 λεπτά. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περιμένουν 10 με 15 λεπτά. Παίξαμε γιατί παρανόμως ο διαιτητής ξεκίνησε τον αγώνα". Η πλευρά του Άρη κατήγγειλε επίσης ότι: "Ο Δαλούκας μίλησε 10 φορές στο τηλέφωνο στη διάρκεια της διακοπής και κάποιος του είπε να συνεχίσει το παιχνίδι. Η διοίκηση ήταν αιχμάλωτη και όμηρος στα επίσημα και η ομάδα αιχμάλωτη και όμηρος στον αγωνιστικό χώρο".
Τον Ηρακλή εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος υποστήριξε: "Η ένσταση δεν στέκει δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα. Ο Άρης ακολουθεί την τακτική, βρήκαμε Παπά, να θάψουμε πέντε-έξι. Ζητήσαμε συγγνώμη απ' όλους και αντί αυτό να εκληφθεί ως αντρίκεια συμπεριφορά, εξελήφθη ως αδυναμία. Ακόμα και ο ίδιος ο Σηφάκης είπε ότι είναι καλά και έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Άρης δηλαδή βγάζει και τον Σηφάκη ψεύτη. Η διακοπή ήταν τόση, επειδή περίμενε ο Δαλούκας να έρθει να τον ενημερώσει ο ταξίαρχος". Ο κ. Γρηγορίου, κατέληξε λέγοντας ότι "πρόκειται για μια απίθανη ανυπόστατη και αβάσιμη ένσταση η οποία έγινε για επικοινωνιακούς λόγους".
Ακολούθως κατέθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης, ο οποίος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δικηγόρο του Ηρακλή, Χάρη Γρηγορίου.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος: Γιάννης Κόντης: "Να ανακαλέσεις αυτός που είπες ότι ο Άρης κοροϊδεύει".
Χάρης Γρηγορίου: "Δεν είπα τίποτα για τον Άρη και δεν ανακαλώ τίποτα".
Γιάννης Κόντης: "Τι να ανακαλέσεις, εσύ είσαι που έχεις ρίξει κατηγορία τον Άρη τότε με τα δελτία που ήσουν αθλητικός δικαστής".
Χάρης Γρηγορίου: "Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος ότι έριξα εγώ κατηγορία τον Άρη". Καπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν και το επεισόδιο έληξε.
Έπειτα ακολούθησε η απολογία του Ηρακλή για τα όσα έγιναν στο σαββατιάτικο παιχνίδι. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο επιμελητής υπεύθυνος της ομάδας, Αλέξανδρος Κολιάδης: "Προσλάβαμε εταιρία σεκιούριτι με 160 υπαλλήλους, δαπανώντας 15.000 ευρώ. Δυστυχώς δεν απέδωσαν. Εμείς προσλαμβάνουμε σεκιούριτι, δεν εκπαιδεύουμε σεκιούριτι. Ήταν αρκετοί αλλά κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει τον οπαδό. Ζητάμε συγγνώμη απ' όλους και από τον Σηφάκη. Ποιος όμως θα ζητήσει συγγνώμη από εμάς γι' αυτή την αμέλεια την οποία και πληρώνουμε. Τους μίλησα και εκείνοι ήταν απαθείς και μου έλεγαν ότι δεν είναι η δουλειά τους να τον πιάσουν".
Ο κ. Κολιάδης προχώρησε μάλιστα και σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, λέγοντας: "Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Άρη, Λάζαρος είναι το μικρό του δεν θυμάμαι το επίθετο, πήγε και είπε στον Σηφάκη να πέσει κάτω. Και μάλιστα τσακώθηκαν επειδή ο Σηφάκης του απάντησε, ότι εγώ δεν πρόκειται να κάνω τον καραγκιόζη". Ο κ. Κολιάδης κατέληξε: "Το ματς καθυστέρησε επειδή ο Δαλούκας περίμενε το ΟΚ από τον ταξίαρχο και τον εισαγγελέα".
Τέλος ο δικηγόρος του Ηρακλή Χάρης Γρηγορίου, δεν αμφισβήτησε τα γεγονότα, αλλά τα χαρακτήρισε ως τον ορισμό του μεμονωμένου επεισοδίου, ζητώντας από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague να επιβληθεί πρόστιμο για μεμονωμένο και όχι για εκτεταμένο επεισόδιο.
Aν το επεισόδιο χαρακτηριστεί μεμονωμένο, θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 100.000 ευρώ. Αν αντίθετα η πειθαρχική επιτροπή θεωρήσει τα γεγονότα εκτεταμένα, θα επιβάλει πρόστιμο έως 250.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.