powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μηνύει τον Υφ.Ανάπτυξης ο Ηλυσιακός

Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεώργιο Βλάχο μηνύει ο Ηλυσιακός για την απορρόφηση της ομάδας από το Αιγάλεω.Ιδού η σχετική ανακοίνωση:
"Το Δ.Σ. του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. κατά την συνεδρίαση της 29/9/2009 που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου κ. Ιωάννη Καζάκου, αφού συγκέντρωσε όλα τα κρίσιμα έγγραφα και αφού άκουσε τις απόψεις των νομικών συμβούλων του σωματείου ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Να καταθέσει μήνυση εις βάρος του υπογράψαντος την υπ' αριθμ. Κ2-9918/18-9-2009 απόφαση που προβλέπει την έγκριση συγχώνευσης των ανωνύμων εταιρειών «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ» και «ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη και τροποποίηση του καταστατικού της πρώτης. Με την απόφαση του αυτή ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βλάχος σκόπιμα και παρά τον νόμο ζημίωσε το σωματείο μας υλικά και ηθικά, διότι έπαυσε να υφίσταται η ΠΑΕ την οποία ιδρύσαμε.
2. Να υποβάλλει ενώπιον των αρμοδίων αρχών κάθε ενδεδειγμένο ένδικο μέσο για την ακύρωση της παραπάνω παράνομης απόφασης. Με την παραπάνω απόφαση, η λυθείσα και υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ, που αγωνιστικά υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, απορρόφησε την ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ που ιδρύσαμε και μας στέρησε έτσι την ομάδα μας, την επωνυμία μας, τη χρήση του εμβλήματός μας, και τη συμμετοχή μας στη Β΄ Εθνική που με την αξία μας στους αγωνιστικούς χώρους είχαμε κερδίσει.
Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, όχι μόνο στα Ελληνικά αλλά και στα παγκόσμια χρονικά και αντίκειται ρητά σε σαφή διάταξη του Νόμου 2725/99, άρθρο 76 σε συνδυασμό με το άρθρο 77 παρ. 1,2 του Κ.Ν. 2190/1920 σύμφωνα με το οποίο απαιτείται υποχρεωτικά για την συγχώνευση ΠΑΕ απόφαση των προνομιούχων μετόχων.
Ως γνωστό το σωματείο μας έλαβε μέρος στην Γενική Συνέλευση των προνομιούχων μετόχων της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στις 14/9/2009 και καταψήφισε ομόφωνα την προταθείσα συγχώνευση".