powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΤ VS NOVA

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ ΕΡΤ-Forthnet και Σκάι αναφορικά με την ώρα μετάδοσης των στιγμιότυπων της κάθε αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης απάντησε και εκείνη με εξώδικο την αντίστοιχη πρωτοβουλία της Forthnet, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επανεξετάσει τη μετάδοση από τις συχνότητές της των αναλογικών προγραμμάτων της.
Με βάση τη σύμβαση που υπέγραψαν η Σούπερ Λίγκα με τη NetMed Hellas, θυγατρική της Forthnet και του Σκάι, ο τελευταίος κατά τη θερινή ώρα θα πρέπει να μεταδίδει τα στιγμιότυπα του στις 22:15 και η ΕΡΤ 105 λεπτά αργότερα και σίγουρα μετά τα μεσάνυχτα. Στις 2 πρώτες αγωνιστικές η συμφωνία δεν τηρήθηκε, διότι η ΕΡΤ ήταν ανυποχώρητη στο αίτημά της να αρχίζει η «Αθλητική Κυριακή» στις 22:30 δείχνοντας στιγμιότυπα από την αγωνιστική, με αποτέλεσμα ο Σκάι να αρχίζει και εκείνος νωρίτερα τη μετάδοσή τους. Η ΕΡΤ στο εξώδικο που έστειλε αναφέρεται στη διαπραγματεύσεις που έκανε με τη Forthnet κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υποστηρίζοντας πως κατέθεσε οικονομική πρόσφορα, την οποία δεν απέρριψε η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης.
Πλέον, αυτό που αφήνει να εννοηθεί η ΕΡΤ είναι πως θα σταματήσει την προβολή των αναλογικών συνδρομητικών σταθμών της Νova από τις συχνότητες, τις οποίες και «νοικιάζει» στη Forthnet. Η Forthnet απάντησε με εξώδικο δηλώνοντας πως δεν έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΕΡΤ για τα στιγμιότυπα. Προτείνει όμως τον εξής διακανονισμό, για την τρίτη αγωνιστική. Η Forthnet θα παραχωρήσει στη ΕΡΤ τα στιγμιότυπα των 14 ΠΑΕ, διάρκειας 1-5.0 λεπτών και σε αντάλλαγμα η ΕΡΤ τις σημαντικότερες φάσεις από τον αγώνα του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνει πως η ώρα μετάδοσης της εκπομπής της ΕΡΤ είναι με βάση τη σύμβαση 105 λεπτά μετά τις 22:15 που αρχίζει την προβολή των στιγμιοτύπων ο Σκάι.
ΠΗΓΗ: Postgame.gr